Примирие между воюващите страни в Южен Судан влезе в сила

...
Примирие между воюващите страни в Южен Судан влезе в сила
Коментари Харесай

Подписаното примирие в Южен Судан влезе в сила

Примирие сред воюващите страни в Южен Судан влезе в действие довечера, само че има терзания дали тази мярка, целяща реализиране на мир, ще се окаже сполучлива, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Примирието влезе в действие в една минута след среднощ локално време (21:01 ч. по Гринуич).

То беше подписано в четвъртък след договаряния, извършени благодарение на интернационалната общественост, целящи да спасят мирното съглашение от 2015 година. Съединени американски щати дефинираха примирието като финален късмет за използване на мирния развой. Гражданската война в Южен Судан продължава към този момент пета година и броят на жертвите е незнаен, само че се счита, че починалите са десетки хиляди. Части от източноафриканската страна са на ръба на глада и над един милион души избягаха в прилежащи страни

. Съединени американски щати и други страни заплашиха със усилване на глобите, в случай че боевете не бъдат спрени. Южносуданската съпротива упрекна в петък държавните войски, че са направили набези след подписването на примирието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР