>Примата ще дойде във Варна през октомври специално за пресконференция

...
>Примата ще дойде във Варна през октомври специално за пресконференция
Коментари Харесай

Огромни очаквания на варненските меломани към концерта на българска оперна дива

> Примата ще пристигна във Варна през октомври особено за конференция във връзка огромния си концерт с баритона Сирил Ровери и Симфоничния оркестър на Българското национално радио на 5 декември.

Оперната дива, която живее в Швейцария и пее в най-престижните театри и зали по света, ще изнесе огромен концерт с баритона Сирил Ровери и Симфоничния оркестър на Българското национално радио на 5 декември в Двореца на културата и спорта. Кацарова е певицата с една от най-богатите дискографии на нашето съвремие. Има издадени над 90 компакт диска за най-престижните звукозаписни компании. Удивително многообразният й репертоар обгръща над 65 основни функции и се простира от Монтеверди, Хендел и Моцарт през белкантовите композитори Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер. Призната е за една от най-хубавите изпълнителки на Моцарт и Росини в света. Работи със звездните диригенти Колин Дейвис, Рикардо Мути, Зубин Мета, Даниел Баренбойм, партнира си с паметни имена от актуалната оперна сцена като Пласидо Доминго, Хосе Кура, Роберто Аланя, Анна Нетребко, Самюел Рейми, Едита Груберова, Йонас Кауфман и други Носител е на най-високите почетни трофеи за оперен реализатор в Германия и Австрия, давани за извънреден принос към културата - "Кamerzingerin " на Виенската и на Баварската опера. Определяна от познавачите като " Мецосопрано №1 " в света.

Във Варна международната оперна прима ще излезе на сцената в партньорство с блестящия баритон от Франция Сирил Ровери и с един от най-уважаваните български оркестри - Симфоничния оркестър на Българското национално радио под палката на френския диригент Филип Брид. 

Варненската аудитория ще се потопи в атмосферата на огромната опера с програмата от арии и дуети от опери на Хендел, Моцарт, Доницети, Верди, Бизе, Масне, Сен-Санс, Маскани.

Всички закупени до момента билети могат да бъдат заверени на касата на Фестивалния и конгресен център, тел. 052 685 214. Организаторите подсигуряват, че закупилите към този момент своя билет за концерта, ще получат съответстващо на неговата ценова категория място в залата на Фестивален и конгресен център, Варна. Билетите за концерта на Веселина Кацарова във ФКЦ са на цени от 40 до 100 лева и могат да бъдат закупени от билетния център на ФКЦ, както и онлайн от www.fccvarna.bg -
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР