Примамлив слух с вкус на финикийски знаци подлуди жителите на

...
Примамлив слух с вкус на финикийски знаци подлуди жителите на
Коментари Харесай

Търси се: Къде е плячката от ограбената митница?

 Примамлив слух с усет на финикийски знаци подлуди жителите на Югозападна България. Според мълвата хилядарките, които бяха отмъкнати от митницата в Благоевград, са заровени в Рила край благовградско село. 

Тази версия внесла цялостен ужас измежду хората в района. Местните поданици даже обмисляли да копаят, с цел да намерят тези 230 хиляди лв., които бяха заграбени от митницата. 

Криминалистите също считат, че полезностите са закопани някъде незабавно след обира, тъй като само по този метод грабителите си подсигурили свободата.

Тъй като даже при положение, че полицията задържи крадците - без да откри откраднатата сума в тях, няма по какъв начин да ги упрекна и осъди. 

До този миг следствието е в задънена улица и надали скоро ще се стигне до залавяне на бандитите. Според една от първите версии на ченгетата  обирът е осъществен от чиновници, които са го възнамерявали дълго време преди този момент. Именно поради това следствието се фокусирало доста съществено върху хората, които отговаряли за защитата на пачките. 

Освен пари, при обира бяха откраднати и сребърни украшения, които няма по какъв начин да бъдат пласирани. При всеки опит да го създадат крадците могат да попаднат в клопката на криминалистите. Именно заради тази причина всички в региона са сигурни, че парите и другите полезности са заровени още на другия ден след обира. 

Ударът е бил извънредно професионален. Използван е заглушител на СОТ, което също потвърждава, че бандитите са познавали цялата система и са подготвили всичко доста деликатно. Проверява се версията за съучастничество на охранителите, които четири пъти дошли на мястото, само че не установявали проблем. Не е изключено точно някой от тях да бъде упрекнат до дни за дръзкия грабеж. 

" Лупа.бг " написа още, че край оградата на митницата са открити някакви косвени улики, само че криминалистите крият защо става дума. По неофициална информация става дума за изпуснати от бандитите персонални движимости, само че нямало по какъв начин те да се свържат с нарушителите и да потвърдят виновността им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР