Примабалерината Олга Смирнова осъди военната инвазия в Украйна, напуска Болшой

...
Примабалерината Олга Смирнова осъди военната инвазия в Украйна, напуска Болшой
Коментари Харесай

Примабалерината Олга Смирнова осъди войната и емигрира: Не съм мислила, че ще се срамувам от Русия

Примабалерината Олга Смирнова осъди военната инвазия в Украйна, напуща " Болшой спектакъл “ в Москва, само че с изключение на от съветската сцена, си потегля и от Русия.  Тя ще се причисли към Холандския народен балет, заяви BBC.

Смирнова е една от огромните звезди на съветския билет. Преди седмица тя разгласи, че е срещу войната „ с всяка парченце от душата си “. Мнението ѝ срещна поддръжка и от други съветски балерини.

„ Никога не съм мислила, че ще се срамя от Русия. Винаги съм се гордяла с надарените съветски хора, с нашите културни и спортни достижения. Но в този момент чувствам, че е начертана разграничителна линия – преди и след. Боли ме, че хората умират, че губят покривите над главите си или биват принудени да изоставен домовете си “, сподели балерината в изказване.

Дядото на Смирнова е украинец, а тя е заявявала, че възприема себе си като „ една четвърт украинка “.

„ Не става въпрос единствено за това, че всеки различен руснак може би има родственици или другари, които живеят в Украйна, или че дядо ми е украинец. Продължаваме да живеем по този начин, като че ли е 20-ти век “, сподели Смирнова.

Холандският народен балет ще бъде новото работно място за 30-годишната балерина. Директорът Тед Брандсън сподели, че Смирнова ще бъде посрещната с „ отворени прегръдки “.

„ За мен е привилегия тя да танцува при нас в Нидерландия, въпреки и събитията, довели дотук, да са невероятни тъжни. Въпреки това сме удовлетворени, че толкоз въодушевяващ танцьор се причислява към нас в Холандския народен балет “, сподели Брандсън, представен от BBC.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР