Примабалерината Марта Петкова е фина, но същевременно категорична в присъствието

...
Примабалерината Марта Петкова е фина, но същевременно категорична в присъствието
Коментари Харесай

Фотографът Димитри Стефанов и примабалерината Марта Петкова в разговор за изложбата „ПРИМА“

Примабалерината Марта Петкова е фина, само че в същото време безапелационна в наличието си – както онлайн, по този начин и във всеки кадър на документалния фотограф Димитри Стефанов. Тя е вдъхновението му в идната галерия „ ПРИМА “, отдадена на балетното изкуство.

От деня, в който Димитри стъпва за първи път зад кулисите на сцената, до през днешния ден изминават близо 3 години. За първи път фотографиите му ще бъдат показани на29 април в Софийската опера и балет. Датата не е инцидентна, тогава е Международният ден на балета. Реализирането на специфичната по рода си галерия е методът на документалиста да приближи публиката до света на балетното изкуство. Ставайки по този метод дипломат на класическия танц, Стефанов показва и поддръжката си към Софийската опера и балет. Той е уверен, че институцията има интернационално значение и е международно приета емблема на българската национална просвета.

Срещаме ви с българската примабалерина Марта Петкова и фотографа Димитри Стефанов, с цел да опишат повече за плана „ ПРИМА “.

`Димитри
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР