Приложението за плащане с криптовалути Metal e последната иновация на

...
Приложението за плащане с криптовалути Metal e последната иновация на
Коментари Харесай

Най-младият криптомилионер създаде платформа, която ще направи Libra минало

Приложението за заплащане с криптовалути Metal e последната иновация на пазара с виртуалните валути. Според основателите си то ще надмине Libra на Фейсбук и ще я трансформира в просто добър опит на Зукърбърг и компания.

20-годишният Ерик Финман основава Metal дружно с съоснователя на QuickCoin Маршал Хайнер. В обява в обществените медии екипът разкрива, че към този момент потребителите могат да изпращат и получават редица криптовалути посредством приложението, написа Cointelegraph.

Metal действа като P2P приложение за заплащане и към този момент поддържа редица токени, в това число тази на Bitcoin и Еther.

" Ние най-сетне успяхме да създадем криптовалутите налични за хората по метод, за който Фейсбук единствено си мечтае, че може да успее ", показва Финман, който се трансформира в най-младия криптомилионер в света.

Той е сигурен, че това което може да предложи учредената от него компания ще надмине неведнъж опциите на Libra. Проектът на младежа обаче се сблъска с редица регулаторни трудности по целия свят. За валутата на Марк Зукърбърг не е е имало сходен проблем.

Предизвикателствата не са отказали Metal до момента, а някои от огромните имена във финансовия бранш като PayPal и MasterCard са се съгласили да платят 10 милиона $ за привилегията.

Стартираното през септември приложение Metal Pay e обработило заплащания на стойност близо 11 милиона $ на съвсем 130 000 регистрирани консуматори. На месечна база компанията обработва към 1 милион $ криптовалути или фиатни пари за към 30 000 дейни консуматори по думите на Хайнер.

Според него Финман е вложил относително дребна сума, с цел да развие екосистемата за банкиране и замяна, в която в този момент има 2 милиона $ в криптовалута и фиатни пари. Младият милионер е подготвен да вложи положението си 400 биткойна ва развиването на Metal Pay.

" Работим, с цел да надминем биткойн, защото неговата употреба става минимална ", е декларирал той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР