Приложението позволява създаване на собствена фото-библиотекаСофтуерът Synology Moments надгражда възможностите

...
Приложението позволява създаване на собствена фото-библиотекаСофтуерът Synology Moments надгражда възможностите
Коментари Харесай

Synology Moments управлява интелигентно „тонове” снимки

Приложението разрешава основаване на лична фото-библиотека

Софтуерът Synology Moments надгражда опциите на познатото приложение Photo Station с нови интелигентни функционалности

Безплатно приложение на компанията за сторидж решения Synology взема решение казуса със съхраняването на огромни размери от цифрови фотографии, тяхното индексиране и шерване. Moments идва с интелигентни функционалности за систематизиране на фотосите по разнообразни признаци и дава благоприятни условия на всички притежатели на Synology NAS сторидж да основат лична фото-библиотека, в която търсенето е бързо и елементарно.

Повечето консуматори на смарт телефони са привикнали да качват и споделят фотосите си на облачни услуги, които са елементарно налични от мобилното устройство. Макар тази процедура да има своите улеснения, тя постанова и редица ограничавания като лимитирано пространство за предпазване, рестрикции във връзка с резолюцията и размера на файловете и не на последно място неналичието на надзор върху физическото разположение на данните и тяхната отбрана.

Алтернативата пред потребителите е построяването на личен сървър, който да им обезпечи нужното пространство и цялостен надзор върху достъпа при шерване. Всички настоящи модели NAS (Network Attached Storage – мрежов сторидж) на Synology оферират вградени благоприятни условия за предпазване и обзор на фотоси и видео от всяка точка, обвързвана към интернет.

Важен плюс в тази ситуация е и високата скорост до сториджа в границите на локалната мрежа – качването на стотици фотоси едновременно няма да изисква часове, подчертаха от дистрибутора на Synology у нас – компанията Adsys.

Безплатното приложение Synology Moments разрешава елементарно образуване на лична фото-библиотека

Moments надгражда опциите на познатото приложение Photo Station с нови интелигентни функционалности за индексиране на фотосите. В софтуера са интегрирани умни логаритми за тагване на хора, места и обекти, които могат да се ползват и ръчно. След като ги приложите към старите си сбирки от фотоси, ще можете незабавно да търсите по лице или вид обект (например куче), които участват в фрагментите. След това до шерването на към този момент откритите изображения остава единствено един клик.

Synology Moments усъвършенства и различен значим аспект, когато приказваме за отдалечено разглеждане на изображения. Адаптивен логаритъм се грижи за това да виждате най-хубавото качество на миниатюрите и действителните фрагменти според от скоростта на връзката на отдалеченото устройство. Освен че пести време, това разрешава доста бързо насочване в огромни масиви от фотоси.

Потребителите, които към този момент съхраняват фотосите си в някоя от известните облачни услуги, могат елементарно да ги синхронизират с локалния NAS посредством вградените за задачата приложения. След това те автоматизирано ще бъдат индексирани и разполагаем за търсене и шерване.

Едно от главните преимущества на личния мрежов сторидж е, че потенциалът му елементарно може да бъде уголемен до обилни стойности. Така да вземем за пример, моделите Synology NAS с две гнезда като „ домашния ” DS218j могат да поемат до 24 TB, а тези с четири дискови слота – до 48 TB. Ако устройството в началото е конфигурирано с по-малък диск, началната инвестиция е съизмерима с абонамента за облачна услуга за предпазване за към година.

Демо: Synology Moments
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР