Приложението на Airbnb за наемане и отдаване под наем на

...
Приложението на Airbnb за наемане и отдаване под наем на
Коментари Харесай

Airbnb започва да проектира и строи жилища през 2019 г.

Приложението на Airbnb за наемане и отдаване чартърен на жилища.

© Christian Hartmann Още по тематиката
Uber е окуражена да стане новият Amazon на транспортните средства

Компанията за споделени пътувания има проект да доближи до 1 милиарда консуматори, откакто излезе на борсата
29 окт 2018
Градове на бъдещето
12 окт 2018
Данъчните управляващи във Англия ревизират Airbnb

Компанията повдига следващи подозрения за подуване на приходите и облагите си
11 окт 2018 " Жилищата са сложни и по тази причина мислим огромно - не желаеме да проектираме просто жилище, а да създадем система, която включва доста повече. "
Джо Гебия, съосновател на Airbnb " Какво следва? " Този въпрос в този момент си задават създателите на Airbnb, откакто сътвориха нововъведението за шерване на домове. В момента международната мрежа на компанията включва 5 млн. къщи и жилища, а бизнесът се прави оценка на 38 млд. $. Но какво още чака Airbnb?

Към новата концепция

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Този въпрос предизвика съоснователя и продуктов управител Джо Гебия да сътвори Samara през 2016 година - това е отдел на Airbnb за създаване на нови артикули и услуги за компанията. Ето че в този момент Гебия намира отговор на въпроса: Airbnb няма да е единствено компания, която дава споделено настаняване, а също така ще строи жилища. В края на предходната седмица Samara разгласи новата си самодейност, наречена Backyard, " която има за цел проектирането на нови способи за създаване на жилища и шерване на домове ", споделя се в изказване до медиите.

Airbnb ще стартира да предлага първичните си модели здания от идната година. Името Backyard издава, че компанията възнамерява да строи дребни къщи (ADUs), които най-често се срещат зад огромните крайградски жилища и най-често се наемат от Airbnb. Гебия обаче разяснява, че не се има поради тъкмо това. Инициативата съставлява забележителна опция за Airbnb да разнообразява бизнеса си.
" Идеята за плана се роди в студио, намиращо се покрай централата на Airbnb. Винаги сме се чувствали по този начин, като че ли сме в задния двор на Airbnb - физически и като идея, и започнахме да приказваме за плана по този метод ", споделя той в изявление. Според него Backyard е доста по-мащабен план, който има надалеч по-амбициозни цели.

" Ще има подобен вид постройки, само че също по този начин ще бъдат основани и независими къщи и комплекси. Приемете Backyard както като производител, по този начин и като пазар, на който се продават домове - той е и в двете форми. Проектът има за цел да изследва по какъв начин постройките могат да употребяват комплицирани индустриални интервенции и технологии за интелигентни домове.

" Това ще е от голямо значение за Airbnb, която би трябвало да реагира на изменящите се потребности на потребителите с течение на времето ", споделя още Гебия. " Backyard не е просто жилище, това е самодейност за преосмисляне на дома. Жилищата са сложни и по тази причина мислим огромно - не желаеме да проектираме просто жилище, а да създадем система, която включва в доста повече ".

Звучи иронично самата Airbnb да дава отговор за нарастването на цените на недвижимите парцели. В същото време в действителност съществува действителна потребност от нов метод на мислене по отношение на това по какъв начин се одобряват жилищните здания. От Организация на обединените нации предвиждат, че до 2060 година светът ще е построил 2.5 трлн. повече квадратни метра здания по света, което съгласно Гебия е еквивалентно на основаването на нов Париж всяка седмица. Новите жилища ще са проектирани по този начин, че да не оставят сериозен отпечатък върху околната среда.
Иновативно строителство

Създаването на нови здания е и нездравословно за екологичната среда - то способства с 39% от излъчванията въглероден диоксид. Гебия разяснява, че новите жилища ще са проектирани по този начин, че да не оставят сериозен отпечатък върху околната среда. Инициативата също по този начин съставлява забележителна опция за Airbnb да разнообразява бизнеса си. В сегашната си форма компанията разчита на цифровия формат, което я прави уязвима от нови съперници. Докато постройките са въпреки всичко недвижими парцели, от които зависи инфраструктурата на целия свят.

От компанията още не дават спомагателна информация за бъдещите си проекти, само че едно е несъмнено: разновидността е най-благоприятен за всеки, който се интересува от хостинг или има интерес да влага в бизнеса Backyard. На въпроса какъв брой ще коства едно жилище, Гебия дава отговор, че към момента е " прекомерно рано да се каже ". " Опитваме се да улесним хората да намерят нови места, които да нарекат собствен дом ", споделя Гебия.

Неговите упования са Backyard да стане план, огромен колкото самата Airbnb. " Когато създадохме Airbnb, се бяхме фокусирали напълно върху построяването на нещо, което би помогнало за решаването на избран проблем, като в това време сближава хората. Сега усъвършенстваме капацитета и на Backyard. Нашият интерес се базира на това да създадем нещо новаторско и революционно, сходно на това, което се получи с Airbnb ", изяснява той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР