Приложението дава достъпна информация по списък от въпросиПотребителите на Viber

Приложението дава достъпна информация по списък от въпросиПотребителите на Viber ...

Viber чатбот информира на български за коронавируса.


Приложението дава достъпна информация по списък от въпроси

Потребителите на Viber имат на разположение чатбот, който информира за Covid-19
(снимка: Viber)

Ново приложение за популярния месинджър Viber, създадено под формата на чатбот, дава подробна информация за коронавируса – както на английски език, така и на български.

„Направихме Viber чатбот за COVID-19 на български и английски език с интересни данни от Световната здравна организация, статистики в реално време, новини и т.н. като опит да подпомогнем хората да бъдат по-информирани”, сподели Петър Маринов, управител на разработчика Maxsoft.

Чатботът, достъпен на адрес  viber://pa?chatURI=coronavirus, информира изчерпателно по най-различни теми, свързани с Covid-19. Интерфейсът е изключително опростен и позволява на всеки заинтересован от темата лесно да получи желаните отговори.

Когато влезем в приложението от своя Viber акаунт на компютъра или смартфона, можем да изберем от менюто в главния прозорец по каква тема да говорим с чатбота: съвети за защита, митове, последни новини, въпроси и отговори.

Най-интересна, разбира са, е секцията въпроси и отговори, където всеки може да разбере на достъпен език какво е Covid-19, как се разпространява заразата, какви са симптомите и т.н. Предвидена е и възможност потребителите на приложението да се абонират за получаване на актуални новини за коронавируса.

Чатботът работи с предварително зададен списък от въпроси, който е доста изчерпателен. Засега не се поддържа възможност потребителите да задават свои въпроси, на които чатботът да отговаря.

Източник: technews.bg