Приложението Danny Analytics обработва и анализира клинични данниСофтуерът на Sqilline

...
Приложението Danny Analytics обработва и анализира клинични данниСофтуерът на Sqilline
Коментари Харесай

Нов софтуер ще подобрява здравеопазването у нас

Приложението Danny Analytics обработва и проучва клинични данни

Софтуерът на Sqilline прави оценка качеството и успеваемостта на здравните грижи

Ново аналитично приложение на българската компания Sqilline разрешава оценка на качеството и успеваемостта на здравните грижи и лекарствените лечения посредством култивиране и разбор на огромни масиви от клинични данни. Софтуерът бе показан от компанията през днешния ден в София.

Danny Analytics дава на експертите в региона на актуалната медицина и фармация благоприятни условия за оценка и разбор на качеството и успеваемостта на здравните грижи и лекарствените лечения в региона на онкологията и кардиологията.
още по тематиката
Приложението стъпва на SAP HANA платформата Danny и интегрира информация от голям брой разнообразни източници като болнични осведомителни системи, регистри и други, предоставяйки бързи, систематизирани разбори в действително време на голяма база от клинични данни.

Danny Analytics включва принадлежности за цялостни търсения и разбори на разнородни данни за пациентите, включително вероятни диагнози, лечения и съответни клинични индикатори. Наред с това, софтуерът проучва по какъв начин съответни фактори въздействат върху възстановяване положението на пациентите и разрешава съпоставяне на успеваемостта на другите типове лекуване.

За фармацевтичните компании, в частност, приложението разрешава по-добро следене и оценка на действителните данни от извършените лечения, което спомага за достъпа на пазара на новите медикаменти посредством разбор, основан на резултати от действителната процедура в онкологията и кардиологията.

Danny Analytics може ще подкрепи държавните здравни институции в процеса на промяна на здравните грижи на база разбор на извършения лечебен метод и оценка на успеваемостта и сигурността, което ще увеличи качеството, успеваемостта и добавената стойност на грижите за пациента.

„ Представеният от Sqilline логаритъм е първи по рода си за България и с капацитет да обезпечи нужния инструментариум за оценка в действително време на изгодите и резултата от новите технологии. Това ще подсигурява потреблението на таргетирани и ефикасни лекарствени лечения за пациентите, което е от основно значение за бъдещото развиване на опазването на здравето в страната ни “, съобщи доктор Борислав Борисов, някогашен шеф на ИАЛ и член на Международно сдружение за фармакоекология и проучване на резултатите.

В момента с приложението Danny Analytics се обработват и проучват данни от няколко водещи онкологични лечебни заведения в София и страната, прецизираха от разработчика Sqilline.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР