Приложение за превенция на телефонни измами, разработено от трима ученици

...
Приложение за превенция на телефонни измами, разработено от трима ученици
Коментари Харесай

Приложение срещу телефонните измами спечели първия хакатон по електронно управление

Приложение за предварителна защита на телефонни измами, създадено от трима възпитаници от 9 клас на Технологичното учебно заведение по електронни системи към ТУ-София (ТУЕС), завоюва наградата за най-завършен план в провелия се от 19 до 21 януари първи у нас цивилен хакатон по електронно ръководство Sloth.Works Civic Hackathon. Решение за основаване на базов указател с консолидирана версия на законодателните актове в машинно-четим формат и приложение за определяне на свързаности в Търговския указател бяха отличени в категорията „ Най-обещаващо начало “ от уредниците на хакатона - софтуерния стартъп Мадж.ио ООД и компютърната академия IT Step.

Общо 19 участници в 6 екипа осъществиха близо 440 часа кодене за дните на хакатона. Ментори на екипите бяха водещи ИТ-специалисти и специалисти по електронно ръководство. Сред провокациите пред екипите бяха създаването на платформа за прогнозиране на равнището на замърсяване на въздуха, решение за основаване на генеричен редактор на обществени регистри, както и опциите посредством разбор на стила да се открива авторство в юридически текстове.

 1

“Има хора, има и запас, работим по процедурите и законите. Но постоянно няма кой да осъществя напълно дребни задания, които не са забавни за бизнеса, а процедурите по Закона за публичните поръчки от време на време лишават по 60 месеца”, разяснява зам.-председателят на Държавната организация “Електронно управление” (ДАЕУ) Александър Йоловски, който поздрави участниците в хакатона. Затова ДАЕУ ще продължи да поддържа смислените планове, които могат да бъдат от изгода за жителите, за бизнеса и за самите администрации или които просто могат да ни покажат пътя към вярното решение, акцентира Йоловски.

“ДАЕУ е лишена от фиктивен педантизъм и е окуражена да работи и по дребните решения в интерес на жителите. Именно дребните стъпки, не крупни планове, ще създадат електронното ръководство работещо”, безапелационен бе зам.-председателят на ДАЕУ Александър Йоловски.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР