Приличен шампоан, последван от балсам и от време на време:

...
Приличен шампоан, последван от балсам и от време на време:
Коментари Харесай

Топ фризьор: Не правете тази грешка с балсама, ОПАСНА Е

Приличен шампоан, последван от еликсир и понякога: маска за коса. За доста хора това е общият метод към грижата за косата. Все отново има някои неща, които е по-добре да избягвате, съгласно фризьорите. Според тях доста хора вършат тези пет неточности в грижата за косата си.
1. Нанасяне на еликсир върху корените
Най-основната неточност, която сме склонни да позволяваме, е да нанасяме еликсир върху корените на косата. Докато шампоанът поддържа скалпа ви здрав, балсамът е предопределен да се грижи за дължините. С шампоана почиствате кожата на скалпа си и премахвате масла и останки от артикули за прически. Ако поставите еликсир върху скалпа си, връщате още веднъж тези масла в него. А това е тъкмо противоположното на това, което се пробвате да извършите. Много евентуално е да имате като резултат слегнала и по-малко обемна коса. Ето за какво би трябвало да избягвате да прилагате еликсир върху скалпа си.
2. Балсамът не се нанася по този метод
Не е значимо единствено къде прилагате вашия еликсир, само че и по какъв начин го прилагате. Повечето хора просто взимат по малко от всеки артикул и просто втриват в косата, както им пристигна. А това е доста грешкп, тъй като е значимо да прилагате продуктите отмерено върху частите на косата си, където е най-заплетена, най-повредена и най-стресирана. Правилното нанасяне е най-лесно посредством слагане на малко количество еликсир върху краищата на косата. След това използвайте гребен с необятни зъби или пръстите си, с цел да разнесете балсама през останалата част от косата си и да премахнете останалите заплитания. Оставете балсама да престои няколко минути, преди да го изплакнете с хладка вода.
3. Не позволявате продуктът да се всмуква вярно
Измиването на косата може да лишава 5-10 минути за един човек, до момента в който някой различен може да отдели повече от 20 минути за целия развой. Ако принадлежите към първата категория, може би грешите, като не оставяте балсама да се всмуква от косата ви. Както към този момент споменахме, най-хубавият способ е да оставите продукта да престои най-малко няколко минути преди изплакване. Ще забележите голяма разлика, в случай че понякога употребявате и маска за коса.
4. Използване на прекалено много или прекомерно малко
Един човек може да изцеди половината от наличието на бутилката с еликсир, до момента в който различен може да употребява количество с размер на грахово зърно. Ако косата ви се усеща тежка след измиване и изсушаване, сте употребявали прекалено много. Ако пък я усещате суха и груба, не сте употребявали задоволително. Най-добрият метод да уцелите точното количество, която е уместно за вашата коса, е да започнете с количество колкото две монети. Внимателно разнасяйте продукта в косата си благодарение на пръстите си. Ако гребенът или пръстите ви елементарно минават през косата ви, употребявали сте вярното количество артикул. Ако към момента срещате проблеми, просто прибавете още малко и повторете процедурата. Освен това не се постанова да употребявате еликсир всякога, когато миете косата си! Хората с тънка и лъскава коса може да пропущат балсама понякога.
5. Използване на неверен артикул
Когато търсите балсами, имате голям брой налични варианти. Балсам за суха коса, различен еликсир за къдрици и още един еликсир за боядисани коси. Но кой да изберем? Силиконите и диметиконите постоянно се употребяват в по-евтините балсами, защото придават тип на мека и здрава коса, като я вършат блестяща. Но тези съставки са доста изкуствени и въобще не са здравословни за косата ви. Вместо това потърсете артикули, съдържащи естествени масла, като жожоба, кокос или орган. И имайте поради: в случай че установите, че косата ви изтънява, прекалено много от тези масла могат да натежат на косата и да основат замърсен и лоен тип, тъй че се уверете, че не ги употребявате прекалено.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР