Прилаганите от правителството мерки за борба с африканската чума са

...
Прилаганите от правителството мерки за борба с африканската чума са
Коментари Харесай

Мария Белова от ГЕРБ: БСП да не настройва големите свинекомплекси срещу малките стопани

Прилаганите от държавното управление ограничения за битка с африканската чума са признати и утвърдени от СЗО, те не са в интерес на огромните свинекомплекси и в ущърб на дребните стопани, сподели през днешния ден във Варна депутатът от ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисия по земеделието и храните Мария Белова. Тя насочи зов към представителите на Българска социалистическа партия да не настройват хората и да провокират напрежение.

"Трябва да благодарим на всички стопани, които осъзнаха, че в случай че не подхващат ограничения, ще се надигнем пред злополука и те ги започнаха превантивно ", уточни Белова. Тя напомни, че държавното управление към този момент е взело решение да бъдат отпуснати по 300 лв. за стерилизация на дворовете на тези, които непринудено са заклали животните си. Освен това притежателите на регистрирани обекти ще получат компенсации.

С казуса с африканската чума ще се оправяме през идващите месеци, даже и години, добави депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Според него това, което сега прави Българска социалистическа партия, е бойкот на страната. По думите му опозицията не проявава конструктивност, а се пробва да насажда напрежение и да подклажда митинги. Представителите на локалната власт би трябвало да съблюдават законите и да подкрепят активността БАБХ, добави Ненков. И прикани кметовете и общинските съветници от Българска социалистическа партия да не мислят единствено за идните избори, а да работят отговорно. За казуса с екарисажите в страната Ненков уточни, че прокуратурата би трябвало да направи инспекция и, в случай че някой е направил нарушаване или закононарушение, да си понесе отговорността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР