Прилагането на данъци върху продуктите от говеждо месо може да

...
Прилагането на данъци върху продуктите от говеждо месо може да
Коментари Харесай

„Данъчно говеждо“ – Дания намира начини да се справи с изменението на климата

Прилагането на налози върху продуктите от говеждо месо може да бъде един от методите за понижаване на излъчванията на CO2, споделя датското държавно управление

В ресторант Flammen в Копенхаген, Дания, готвачи подготвят пържоли от говеда, отглеждани на другия завършек на планетата. Това е нещо, с което готвачът на ресторант Flammen в Копенхаген наподобява се гордее.

„ След това е нашата кювета с говеждо месо “, изясни той. „ Идва надлежно от Уругвай или Аржентина. “

Това не е незначителен въпрос, когато става въпрос за здравето на планетата; говеждото съставлява 55 % от излъчванията, свързани с храните в Дания, и това не е единствено тъй като се придвижва на хиляди километри от вкъщи.

Хенрик Венцел е професор в Южния университет на Дания.

„ И това е по този начин, тъй като кравите са толкоз неприятни „ машини “, сподели той.

„ В края на краищата те употребяват сред 80 и 90 % от силата, която ядат, като телесна топлота. Освен това имат четири стомаха, оригват се и отделят метан. “

Потреблението на говеждо месо в Дания отделя осем милиона тона CO2 годишно, което се равнява на 40 % от задачата за понижаване на излъчванията на страната. Правителството не изключва оправянето с казуса посредством данъчно облагане.

Йепе Бруус, датски министър на данъчното облагане, сподели: „ Разглеждаме всички благоприятни условия. И това частично значи, че сме в развой на преструктуриране на нашата хранително-вкусова индустрия, ние сме в развой на разглеждане по какъв начин можем да създадем налог върху производството, наред с други неща, на говеждо месо. И по-късно, несъмнено, преглеждаме и вероятни налози върху потреблението и дали те би трябвало да бъдат употребявани “.

Според Организацията за издръжка и земеделие, добитъкът съставлява 15 % от световните излъчвания на парникови газове, дял съвсем толкоз огромен, колкото този на световния превоз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР