Прикриват се истинските аргументи за тази сериозна рокада в Министерския

...
Прикриват се истинските аргументи за тази сериозна рокада в Министерския
Коментари Харесай

Целият МС е заложник на финансовия министър, убеден политолог

" Прикриват се същинските причини за тази сериозна рокада в Министерския съвет. Очевидно има напрежение сред министрите и сред съдружните сътрудници във връзка с обществената политика ".

Това съобщи пред БНР политологът Георги Киряков във връзка оставката на обществения министър Бисер Петков.

Според него всяка власт и институция в България са заложници на финансовия министър. " В случая пленник е целият Министерски съвет, тъй като много от системите са издънени откъм финанси ", сподели Киряков.

По думите на политолога в този момент има краткотрайно подсилване на обединението с Обединените патриоти. " Те явно са застанали зад настояването на обществения министър да вдигне избран вид заплащане на избран вид хора ", сподели Киряков.

Този ход, съгласно него, е печелене на време, с цел да се потърси нов източник на финансиране на всички тези големи ями за усвояване на публични средства.

Припомняме, на 29 ноември министър председателят Борисов изиска и получи оставката на обществения министър Бисер Петков. Тогава бе казано, че темповете, с които Министерството на труда и обществената политика работи, не дават отговор на обществено-политическите упования.

Два дни по-късно - на 1 декември, вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че претекстът за поисканата оставка е бил неизпълненото очакване на премиера за по-високо движение и по-високи резултати в Министерството на труда и обществената политика.

Това е втората оставка на Бисер Петков, откакто той я подава още при започване на мандата на държавното управление Борисов 3, поради неразбирателството по въпросите за желаните от протестиращите майки на деца с увреждания промени в законите. Тогава уредниците на митингите от Системата ни убива обаче обявиха, че те в действителност не желаят оставката на Бисер Петков и му имат доверие в работните групи. Така първата оставка на Бисер Петков остана единствено подадена, само че не и призната от премиера Бойко Борисов. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР