Прикриването на убийството на Джамал Хашоги е най-неуспешното в историята,

...
Прикриването на убийството на Джамал Хашоги е най-неуспешното в историята,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп коментира прикриването на убийството на Джамал Хашоги

Прикриването на убийството на Джамал Хашоги е най-неуспешното в историята, съобщи американският президент Доналд Тръмп, представен от английският вестник The Guardian.

Доналд Тръмп е казал, че операцията за убийството на Джамал Хашоги в консулство на Рияд в Истанбул е “най-лошото прикритие в историята “ като САЩ обяви, че ще санкционира саудитски лица, които са били замесени в смъртта на журналиста.

Президентът обаче се отказа да обвини крал Салман и престолонаследника принц Мохамед бин Салман. " Говорих с краля, говорих и с престолонаследника вчера и той категорично заяви, че той няма нищо общо с това, това е извършено на по-ниско ниво ", заяви пред репортери Тръмп.

Двадесет и един саудитци със сигурност ще загубят американските си визи, ако имат такива или ще попаднат в списъка на лицата, на които не може да бъде издавана американски виза, обяви Държавният департамент, като администрацията на Тръмп се мъчи да си върне инициативата по този случай, застрашил сериозно американско-саудитските отношения.

Майк Помпео, държавен секретар на САЩ, заяви, че се разглеждат и други мерки, включително и санкции: " Тези санкции няма да бъдат последната дума по въпроса от страна на САЩ‘, заяви той имайки предвид визовите ограничения.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР