Приключват работите по изграждането на високоскоростната пътническа влакова линия, която

...
Приключват работите по изграждането на високоскоростната пътническа влакова линия, която
Коментари Харесай

Приключва строежът на високоскоростната влакова линия от Истанбул до Капъкуле

Приключват работите по построяването на високоскоростната пътническа влакова линия, която ще свързва Халкалъ - началната гара на Истанбул, с интернационалната гранична гара Капъкуле. Пускът на линията ще трансформира в прелъстителен център Тракийския район, включващ областите Къркларели, Одрин и Текирдаг с другите области на Турция и прилежащите й страни, съобщи депутатът от ръководещата Партия на справедливостта и развиването /ПСР/ от Къркларели Селяхаттин Минсолмаз на среща с кметските наместници в област Къркларели.

По думите му високоскоростната жп линия ще обслужва областите Къркларели, Одрин и Текирдаг и това ще стартира в най-скоро време.

" Пускането на новата високоскоростна влакова линия е от изключителна значимост за развиването на Тракийската област. Проектът стартира от Къркларели и задачата е да трансформира нашия регион в прелъстителен център. Ако до през вчерашния ден в региона говорехме единствено за земеделие и отглеждане на животни, в близко бъдеще ще приказваме и за развиването на други браншове.

По линията ще има две спирки - Бююккаръштъран и Бабаески. Предвижда се да се пусне обособена линия до центъра на Къркларели. Най-важното е, че с пуска на високоскоростния трен ще се реализира връзката на Тракийския район с 15-милионния Истанбул ", съобщи турският народен представител. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР