Приключват още едни квалификации за голям форум, а националният ни

...
Приключват още едни квалификации за голям форум, а националният ни
Коментари Харесай

Световните квалификации приключват, сметките започват...

Приключват още едни квалификации за огромен конгрес, а националният ни тим още веднъж е с минимални шансове за класиране. Пак чакаме знамение в нашите мачове - основно в този с европейския вицешампион Франция. Ще се наложи да разчитаме и на неверни стъпки от други тимове. Започнахме " цикъла като отличник ", помните ли?

Трябва да отбележим, че жребият ни отреди много непреодолима група - Франция и Холандия са футболни величия, а против Швеция постоянно ни е било доста мъчно.

 Снимка 310771
Източник:

Все отново, най-малък теоритичен късмет за класиране към момента има. " Лъвовете " заемат четвърто място в група " А " с 12 точки, на една зад третия Холандия, 4 зад втория Швеция и 5 зад лидера Франция. Останалите два тима - Люксембург и Беларус нямат късмет за Мондиала в Русия.

В събота посрещаме " петлите " на стадион " Васил Левски ", а три дни по-късно гостуваме в Люксембург. Трябват ни наложителни две победи, с които бихме събрали 18 пункта. Лошата вест за възпитаниците на Петър Хубчев е, че даже тези триумфи няма да подсигуряват някое от челните две места. В последния си мач Франция посреща Беларус и даже точка би осигурила на европейския вицешампион по-предно класиране от нас (ако приемем, че ще ги победим в събота).

 Снимка 227698
Източник:

Швеция посреща Беларус и гостува в Холандия. Само една победа в някой от двата мача също ще прати " тре конур " пред нас в групата. " Лалетата " ще разчитат на наложителен триумф в Борисов, в случай че желаят да запазят възможностите си за Световното в Русия. Те ще търсят победа с най-малко три гола против шведите в последния ден от квалификациите, в противоположен случай ще пропуснат втори следващ огромен конгрес, след Евро 2016.

В група " B " Швейцария (24 т.) и Португалия (21 т.) са окупирали първите две места. Сблъсъкът им в последния кръг ще дефинира кой от двата тима ще се класира непосредствено и кой ще играе бараж. Европейският първенец ще е хазаин, а победа с какъвто и да е резултат ще го изкачи на върха, тъй като головата разлика е доста в негова изгода.

 Снимка 233554
Източник:

Германия има потребност от точка в Северна Ирландия, с цел да подсигурява първото си място в група " C ". Двата тима към този момент се класираха за Мондиала, а съвсем несъмнено ирландците ще се задоволят с второто място.

В група " D " западната ни съседка - Сърбия (18 т.) към този момент държи билетите за Русия в двете си ръце. Победа в Австрия или вкъщи против Грузия ще им подсигурява първата позиция. Битката за баража е люта - Уелс е с 14 пункта, Република Ирландия е с 13, а Австрия с 9. По всичко проличава, че решителният конфликт ще е в последния мач сред " драконите " и ирландците в Кардиф, където еднакъв ще стигне на домакините.

 Снимка 310706

В група " Е " три тима се борят за челните две места - Полша (19 т.), Дания (16 т.) и Черна гора (16 т.). " Дружина Полска " гостува в Армения, а по-късно приема черногорците - 4 точки ще подсигуряват върха. " Червения динамит " също има директен мач с Черна гора, а в последния кръг приема Румъния. По всичко наподобява, ще бъде доста мъчно за " храбите соколи ", които се нуждаят най-малко от победа против някой от директните си противници.

Англия към момента не познава усета на загубата и оглавява група " F " с 20 точки. Точка от семейството на Словения или от гостуването в Литва ще бъде задоволителна на " трите лъва " да си обезпечат първото място. Битката за баражите и тук е гореща. Словакия е втори с 15 пункта, Словения и Шотландия са с по 14. " Гайдарите " ще играят директни конфликти с съперниците си за второто място, до момента в който словаците имат на пръв взор елементарно домакинство на Малта.

 Снимка 285409
Източник:

Единствената конспирация в група " G " е за първото място. Испания се нуждае от 3 точки в мачовете си против Албания и Израел, с цел да се класира непосредствено. Италия ще чака неточност на " ла хала " и наложителни две победи против Македония и Албания.

Група " H " е единствената, която към този момент знае своя отличник - Белгия . Интрига за второто място към момента има. Босна и Херцеговина (14 т.) посреща водача, а по-късно гостува в Естония. Гърция (13 т.) има аудиенция на Кипър (10 т.), а по-късно приема новобранеца Гибралтар. Боснийците ще търсят наложителни точки против към този момент класиралите се " червени дяволи ". Вторият тим в тази предварителна група не е миропомазан, тъй като ще му бъде лишен актива от успехите против Гибралтар - при пресявките за баражите.

 Снимка 285290
Източник:

Последната група " I " ни предлага най-голяма конспирация. В челото с по 16 точки са Хърватия и Исландия, а по 14 пункта имат Турция и Украйна. В четвъртък " шахматистите " одобряват Финландия, Украйна гостува в Косово, а Турция приема Исландия. Предвид домакинската форма на скандинавците и неуверените им изяви на открито, доста евентуално е да станем очевидци на " въртележка ". В последния си мач съседите ни гостуват на Финландия, където ще гонят наложителен триумф. Другите решаващи конфликти са Исландия - Косово и Украйна - Хърватия.

 Пламен Марков пред ТОПСПОРТ: Хващаме Франция в неприятен миг
Пламен Марков пред ТОПСПОРТ: Хващаме Франция в неприятен миг

" Сигурен съм, че разполагаме с подобаващи смени за Попов и Чочев "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР