Приключващият мандата си председател на Европейския съвет Доналд Туск използва

...
Приключващият мандата си председател на Европейския съвет Доналд Туск използва
Коментари Харесай

Пред ООН Доналд Туск се противопостави на тезите на президента Тръмп

Приключващият мандата си ръководител на Европейския съвет Доналд Туск употребява последното си изявление пред Общото заседание на Организация на обединените нации до момента в който още е на поста, с цел да насочи буен зов за мултилатерализъм, съобщи ДПА.

" Зная, че думата глобализъм не звучи привлекателно ", сподели Туск, който беше отпред на Европейския съвет през последните 5 години. " В моя политически речник глобализъм и взаимност значат едно и също ", уточни Туск.

Той сподели, че речта му е " въодушевена от думи, изречени преди 2 дни, думи, които допускат щръкнал спор сред национализъм и глобализъм ", явно имайки поради изявлението на американския президент Доналд Тръмп.

" Бъдещето не принадлежи на глобалистите, то принадлежи на патриотите ", сподели Тръмп във вторник в Организация на обединените нации.

Туск предизвести против егоизма, който може да произлезе от патриотизма. " Историята на нашите нации демонстрира какъв брой елементарно е любовта към родината да се трансформира в ненавист към съседите ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР