Приключва раздаването на изравнителните сметки за отоплителния сезон. С него

...
Приключва раздаването на изравнителните сметки за отоплителния сезон. С него
Коментари Харесай

Откъде идва разминаването в очакваните и получените изравнителни сметки на Топлофикация“?

Приключва раздаването на изравнителните сметки за отоплителния сезон. С него обаче последваха и изненади. Абонати на " Топлофикация “- София сигнализират за високи фактури при предстоящи ниски поради намалената цена на синьото гориво. Драмите за сметки за парно и топла вода не престават и през лятото.

През последните дни касите за заплащане и центровете за информация на „ Толофикация “ бяха претъпкани с искащи да питат от кое място идва разминаването в предстоящите и получените действително изравнителни сметки. Абонатите чакаха да им възвръщат надвзети суми. Някои даже не схващат написаното в изравнителните фактури от „ Топлофикация “ и Топлинния счетоводител, съобщи.

 Виж още

Константин Богданов е един от хилядите клиенти, който се сблъсква с тази обстановка. Първо получава изравнителна сметка, в която написа, че има да взима пари, а със идната фактура излиза наяве, че дължи близо 300 лв..

„ Аз персонално не разбрах, съгласно мен и един счетоводител не би схванал безусловно нищо от тези сметки. Имам да взимам 16, 60 най-вероятно или, допускам е дребната не огромната. По-възмутителното беше, когато 2 месеца по-късно получавам, че имам неплатена сметка за 278 лв. “, сподели Богданов.

Константин оспорва сметките. Категоричен е, че няма дължими остарели сметки и не може да си изясни за какво дължи толкоз.

Според „ Топлофикация “ разминаването идва от това, че клиентите са очаквали върнатите пари от по-ниската цена на газа да покрие дължимото от изравняването.

„ Тук обаче има нещо, което може би клиентите ни към момента осмислят, че една част от сметките, които би трябвало да бъдат върнати, изравнителните сметки за топлинните счетоводители на процедура вътре е включената и тази сума от ретроактивното понижение, само че тази сума не може да бъде върната на ръка, нито могат да бъдат покрити остарели и просрочени отговорности “, съобщи Елизабет Павлова, представител на „ Топлофикация “.

 Виж още

„ Вижте огромната неточност на политиците, това е политичекси гаф, които не мога да опиша, категорично подчертахме, че ретроактивното връщане на средства ще внесе ужас. Хората в този момент като схванат, че няма да получат назад средства, ами ще имат да доплащат, не знам кой какво ще изяснява на потребителите “, сподели Иван Хиновски.

Експертите допускат, че хаосът със сметките ще продължи и през септември, когато ще се получават фактурите за август.

„ Навлизаме в една цялостна несигурност на нашите сметки, тъй като се сместват три разнообразни потока информация - първият поток другите цени на газа, помесечни, вторият - другата сила потребена, която се дефинира въз основа на дялотово систематизиране на равнище етажна благосъстоятелност и третият е вашето персонално ползване “, добави Хиновски.

Всеки, който желае да апелира сметката си, може да го направи до края на месеца. А тези, които не са обезпечили достъп за доклад, също могат да го създадат до края на месеца, това обаче ще докара до префактуриране на всички негови съседи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР