Приключва поредният етап от реконструкцията на Северен парк. Над 95

...
Приключва поредният етап от реконструкцията на Северен парк. Над 95
Коментари Харесай

Обновяват 140 декара от Северния парк в София

Приключва следващият стадий от реконструкцията на Северен парк. Над 95 % от дейностите към този момент са изпълнени. Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспекцията на обекта. Строителството включва създаване на поливна система, осветяване и канализация, две нови детски площадки, спортна площадка и огромна площадка за разходка на кучета. Един милион и половина са средствата, отпуснати от приватизационния фонд от продажбата на Общинска банка за стадия, които се извършва сега.

Кметът на регион „ Надежда “ към този момент е кандидатствал за финансиране за възобновяване и на частта от парка включваща възвишенията с прилежащите алеи и мостчета. Запазваме цялата архитектура на зелената система, построяват се цветни кръгове, суха река и кътове за отдих, уточни Димитър Димов и акцентира, че чака цялостната реорганизация да завърши до края на идната година.

С реконструкцията на парковите площи при централния вход преди две години и осъществяването на двата нови стадия от тази година обновените паркови площи в Северния парк стават 140 декара.

През тази година бе осъществен първият стадий от парк „ Въртопо “ в регион „ Младост “, продължава реконструкцията на Борисовата градина с построяването на Розариума и полагането на нови настилки, реконструиран бе входът на Южния парк откъм бул. „ Гоце Делчев “ и сега се работи по настилките. Преди седмица завърши и реконструкцията на градината на последната спирка на трамвай 5 в „ Княжево “.

В момента се извършват и строителни действия в Западния парк, напомни столичният кмет Фандъкова. Изгражда се Вик- системата, следва да стартира построяването на осветлението, а през идната, година ще се извършват настилките. Кметът уточни, че има известно закъснение в строителните действия и чака изпълнителят да навакса през идващите месеци и да съблюдава периодите.

През идната година продължаваме нашата политика за разширение и поддръжка на зелените системи със идващия стадий на Северния парк, с новия стадий на парка във „ Възраждане “, с създаване на нови алеи в Борисовата градина, парк „ Дружба “ и реконструкцията на Западен парк, акцентира Фандъкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР