Приключва най-неморалният, институционалният и изчерпан вреден парламент в последните над

...
Приключва най-неморалният, институционалният и изчерпан вреден парламент в последните над
Коментари Харесай

Нинова за 49-то НС: Нямаше променена мафия, а мафиотизирана промяна

Приключва най-неморалният, институционалният и привършен нездравословен парламент в последните над 10 години. С такава оценка излезе в декларация от трибуната на Партийния дом водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в последния работен ден на 49-то Народно заседание.

Морално нездравословен, защото промяната се прегърна със статуквото. Надеждата на българите бяха опропастени и излъгани, уточни Нинова. Не може да има изменена мафия, а се получи мафиотизирана смяна, посочи тя.

Според нея парламентът е институционално нездравословен, защото болшинството направило  с които се лишил българският народен суверенитет. Вместо правосъдна промяна се създали правосъдна промяна, която задълбочи всички пороци в правосъдната система. Съдебната промяна докара до политическо преодоляване на правосъдната система. Промяна с тежки последствия за години напред, обезпокоена е Корнелия Нинова.

" Всички това беше облечено в заслон на евроатлантическо болшинство. Евроатлантическият дух се изпари през комина, останаха свадите, корупцията, меренето на регулатори, постове, схеми и кавги. Това е резултатът от този морално и институционално нездравословен 49-ти парламент ", оцени Нинова.

Тя счита, че са се приели лобистки закони по наличие, с най-ниска форма на законодателна просвета с комплициран дребен и междинен бизнес, неустановеност и неустойчивост за всяко семейство и човек.

Българска социалистическа партия са удовлетворени от работата си в 49-то Народно заседание. Нинова подсети, че Българска социалистическа партия са внесли 19 закона, 180 оферти за промени в закони, 27 планове за решения, три от които вотове на съмнение, 33 заявления от трибуната, 18 чувания на министри, над 70 обществени прояви на брифинги и конференции. Българска социалистическа партия нито за миг не отстъпила от обещаното към хората.

Българска социалистическа партия от началото до края били и ще бъдат праволинейно, непоклатимо и непременно борци против паралелната, дълбоката страна, задкулисието и сделките. БСП остава твърдо и настойчиво в битката против паралелната държава и нейното изкривяване могат да подсигурява разцвет, а на българските жители - заслужен живот.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР