Приключва една изключителна година за имотния пазар в София със

...
Приключва една изключителна година за имотния пазар в София със
Коментари Харесай

Стабилни цени и повече продажби бележи имотният пазар в София

Приключва една изключителна година за имотния пазар в София със постоянни цени, нарастнали размери продажби и отлична досегаемост на жилищата. Това отбелязва Полина Стойкова MRICS, изпълнителен шеф на Bulgarian Properties в разбора си за пазара в столицата. "Още при започване на тази година имотният пазар в София превключи на по-висока скорост и тази наклонност се резервира и досега, като последното тримесечие ще бъде изключително мощно за пазара ", споделя тя.
Темпът на повишаване на цените на парцелите предстоящо затихна и на процедура през тази година имаме непроменени цени на база действително подписани покупко-продажби, добавя тя. "В допълнение към постоянните цени, всички фактори, които въздействат върху пазара, са с ясно изразено позитивно влияние и резултатите от това са мощен пазарен напредък и позитивни вероятности за развиване и през идващите години. "
Основните акценти от годината са:
- Задържане на цените на достигнатите пазарни равнища,
- Увеличение на размерите продажби,
- Рекордно добра досегаемост на парцелите,
- Исторически най-ниски лихвени проценти по заемите,
- Нарастващи приходи и рекордно ниска безработица,
- Стабилизиране на размера на ново строителство и по-умерено повишаване на новоиздадените разрешителни за градеж на нови жилищни здания,
- По-умерено повишаване на размера ново отпуснати жилищни заеми,
- Тотален превес на новото строителство в желанията на купувачите,
- Разширяване на периметъра на търсене и на предложение, което докара до по-голяма интензивност във всички региони на София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР