Приключилото през уикенда световно първенство за девойки до 20 години

...
Приключилото през уикенда световно първенство за девойки до 20 години
Коментари Харесай

ФИФА тества нови мерки за защита от малтретиране, експлоатация и тормоз

Приключилото през уикенда международно състезание за девойки до 20 години в Коста Рика бе първият футболен шампионат по програмата на Междунардоната федерация ФИФА за предотвратяване на играчи и последователи от малтретиране, употреба и тормоз. ФИФА разгласи, че всички 32 мача са били извършени пред погледа на чиновници по сигурността и представители на Националния детски институт на Коста Рика. 

Участниците в шампионата са били известени за програмата при идването си в Коста Рика и са получили указания за методите за докладване на произшествия. Футболистките и членовете на делегациите са имали и постоянни визити в хотелите, в които са отседнали. Испания победи Япония с 3:1 във финала на международното състезание в Сан Хосе. " За ФИФА е приоритет всички хора, свързани с футболен мач, да се усещат добре признати. Това важи за всички равнища на играта и най-много за децата, които са най-уязвими ", съобщи ръководителят на комисията за сигурност и отбрана на децата към ФИФА - Мари-Лори Леменюр. 

ФИФА сътвори програмата след редица произшествия, свързани със полов тормоз в Афганистан и Хаити. Представители на двете федерации бяха осъдени доживот, а сега тече следствие против управителния орган в Габон. Съюзници на ФИФА по програмата са УНИЦЕФ и Международната организация за отбрана на децата. Следващите начинания са ориентирани към международното състезание за девойки до 17 години в Индия и международното състезание за дами в Австралия и Нова Зеландия през идващото лято.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР