Приключилата данъчна ревизии, спрямо сина на директора на Националната следствена

...
Приключилата данъчна ревизии, спрямо сина на директора на Националната следствена
Коментари Харесай

Проверка не откри разминаване в доходите на сина на директора на следствието

Приключилата данъчна проверки, по отношение на сина на шефа на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор по следствието Борислав Сарафов, не е разкрила несъответствия сред заявените приходи и имущественото му положение. Това оповестиха през днешния ден от прокуратурата.

Проверката беше разпоредена на 4 април от основния прокурор Сотир Цацаров във връзка медийни изявления. Те твърдяха, че Боби Борислав Сарафов, който е роден през 1997 година, има апартамент, ателие и гараж на обща стойност 540 хиляди лева, добити през 2018 и 2019 г.Върховна касационна прокуратура, която е упълномощила инспекцията, е получила данните от Териториална дирекция на Национална агенция за приходите – София на 31 юли. Ревизията обгръща интервала 1 януари 2015 – 31 декември 2018 година

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други дейности, предоставени на Национална агенция за приходите по инспекции на лица, заемащи висши държавни длъжности, за добити от тях недвижими парцели, се прецизира в известието. Заедно с инспекцията на сина на Сарафов, Цацаров подреди ревизия и на приходите и имотното положение на Пламен Георгиев, от през вчерашния ден някогашен ръководител на антикорупционната комисия и брачната половинка на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

При одобряването на оставката му през вчерашния ден, Пламен Георгиев разгласи, че проверката е завършила и тя не е разкрила нищо неправилно.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (230)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР