Приключила е проверката за инцидента със студента Евгени Марчев –

...
Приключила е проверката за инцидента със студента Евгени Марчев –
Коментари Харесай

Проверката приключи: Наказват полицаите, превишили правомощията си зад колоните на МС

Приключила е инспекция та за случая със студента Евгени Марчев – момчето, което пострада под колоните на Министерски съвет по време на митинга на 10 юли и поради, което Министерство на вътрешните работи стартира следствие дали полиция та е използвала мощ. Това съобщи пред bTV новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски. Той заяви, че пострадалият Марчев не се е явил в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да даде показания. Полицията се е самосезирала от сигнали в медиите.

„ Проверката е открила, че по това време и на това място в действителност има превишения на полицейски пълномощия. В хода на инспекция та са направени няколко опита да бъдат призовани лицата. Имаме осъществени дисциплинарни нарушавания на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи ”, заяви Терзийски във връзка инспекция та за използуване на полицейска мощ по отношение на протестиращи жители, в тази ситуация, случаят с Евгени.

Вътрешният министър заяви, че ще бъдат наложени санкции на полицейските чиновници, защото един от тях е на висока служба в Столична дирекция на вътрешните работи, наказването ще бъде по-тежко.

Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.

Той разяснява и казусът " Росенец ". “За нас беше значимо да не се допусне двете страни в парк “Росенец ” да имат контакт, който да докара до нарушение на публичния ред или да пострада човек. Условията да се организират сходни мероприятия на това място са неприятни ”, разяснява вътрешният министър.

По думите му органите на реда са имали информация още от предната вечер, че е имало напредване на хора от Движение за права и свободи с коли и рейсове. Той разяснява, че не намира съществени неточности от страна на чиновниците на Министерство на вътрешните работи при дейностите край Бургас.

“Изказват се отзиви в медиите, че митингът е бил необикновено кротичък, само че това не беше по този начин. От самото начало имаше моменти, в които имаше насъбрана сила ”, продължи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР