Приключихме с най-големия, строен през последните две години, тунел в

...
Приключихме с най-големия, строен през последните две години, тунел в
Коментари Харесай

Нанков: Обходният път на Габрово ще бъде завършен предсрочно

Приключихме с най-големия, строен през последните две години, тунел в България - съвсем 600 метра, строен по австрийски способ. Естакадите и мостовите уреди са подготвени и аз съм уверен, че месец или два предварително ще успеем да приключим с обхода на Габрово. Това сподели през днешния ден пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

По думите на министъра 20 километра обход плюс 3,2- километров тунел, общо 23 километра, е величествен за страната ни план. Идейната създаването е била призната на експертен съвет в министерството. Министър Нанков осведоми, че финансирането ще е с бюджетни средства и бъдещи вложения, като двата типа процедури ще стартират редом - процедурата за инженеринг и избор на строител ще е с държавни средства, ще бъде открита и процедура с китайските вложители, с които има подписано рамково съглашение. Министърът уточни, че тематиката за тунела под Шипка постоянно е стояла на дневен ред и екипът на министерството е уверен в действителното му осъществяване. Засега се следва график на поетапно осъществяване на дейностите и първо би трябвало да приключи първата фаза - обходният път със оборудванията към него, а след това да се премине към строителството на трикилометровия тунел под Шипка.

Днес министър Нанков посети Габрово и участва на гала по откриването на актуализирания парк " Кольо Василев - Обов ", част от финансирания по оперативната стратегия " Региони в напредък " план за създаване на модерна градска среда в Габрово. Общата инвестиция в построяването на трите обекта, открити през днешния ден, е 11,1 милиона лв..

По-късно министърът инспектира строителството на обходния път на регионалния град, а по-късно направи оглед на рехабилитацията на пътя Севлиево - Габрово, която се извършва в границите на два лота със средства по оперативната стратегия " Региони в напредък ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР