Приключиха строителните дейности по цялостната реконструкция на сградата на 122.

...
Приключиха строителните дейности по цялостната реконструкция на сградата на 122.
Коментари Харесай

Приключиха строителните дейности по цялостната реконструкция на ДГ № 122

Приключиха строителните действия по цялостната реорганизация на постройката на 122. ДГ в „ Люлин “ 6.

Предстои постройката да бъде въведена в употреба и да бъдат разкрити нови 250 места за банкет на деца. Това откри инспекция на кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на регион „ Люлин “ Милко Младенов. 

Строителството на обекта е предоставено и се контролира от районния кмет, а средствата са обезпечени по програмата на кмета Йорданка Фандъкова за строителство на нови детските градини. Целта е да се преодолее дефицитът тук-там за децата над 3-годишна възраст. 

Сградата  е била предоставена за прилагане на частно учебно заведение и след връщането ѝ обратно на Столичната община започва  цялостното ѝ преустройство за превръщането ѝ в 10-групна детска градина.

В момента в „ Люлин “ се построяват още две нови детски заведения: нова 10-групна детска градина в регион „ Люлин “ 3 на мястото на етернитова постройка и нова детска ясла за 2 групи в периметъра на 101. детска градина. 

Към сегашния миг са подписани контракти за планиране, инженеринг и строителство за 36 обекта, от които 19 обекта, 3 ясли и 16 ДГ, са в развой на строителство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР