Приключиха , предаде cyprus-mail.com, Избирателните секции бяха затворени в 18:00

...
Приключиха , предаде cyprus-mail.com, Избирателните секции бяха затворени в 18:00
Коментари Харесай

Приключиха парламентарните избори в Кипър

Приключиха, съобщи cyprus-mail.com, Избирателните секции бяха затворени в 18:00 часа локално време.

Още на прага на парламентарните избори бяха сложени два върха - за максимален брой регистрирани гласоподаватели и за най-вече кандидат-депутати.

Право на глас през днешния ден имаха близо 558 000 гласоподаватели - с близо 15 000 повече от изборите през 2016 година, което е най-големият електорат, регистриран в Кипър на народен избор. Кипърците в чужбина можеха да гласоподават единствено в Гърция и Англия - в 6 секции в Атина и Солун, както и в 4 секции в Лондон.

За 56-те места в Народното събрание претендират 658 претенденти - със 165 повече в сравнение с се състезаваха преди 5 години.
 Кипър избира парламент
Кипър избира парламент

Рекорден брой претенденти и регистрирани избиратели…

Тазгодишната предизборна акция бе необикновена и сложна поради настоящите противоепидемични ограничения, в това число възбрана за осъществяване на всеобщи събития. Строги здравни протоколи бяха прилагани и по време на гласуването през днешния ден.

Избирателната интензивност до 17:00 часа в неделя, е била 56,7% като цяло, като в Никозия, Ларнака и Лимасол са дали своят вот по-малко хора, в сравнение с по същото време по време на парламентарните избори през 2016 година В чужбина са дали своят вот 54,4% (56% през 2016 г.)

Ранните exit poll резултати демонстрират, че седем партии влизат в новата Камара на представителите. Управляващата партия ДИСИ съумява да се задържи преди всичко, а главната опозиционна мощ " Акел " е с непосредствен резултат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР