Приключиха поредицата концерти „Сподели музиката в Двореца Врана“ на Софийска

...
Приключиха поредицата концерти „Сподели музиката в Двореца Врана“ на Софийска
Коментари Харесай

Приключиха поредицата концерти на Софийска филхармония във Врана

Приключиха поредицата концерти „ Сподели музиката в Двореца Врана “ на Софийска филхармония.

Първият от концертите, „ Нощна приказност “ на 30 юни, изцяло оправда своето заглавие. В него прозвучаха арии, дуети и ансамбли от опери и оперети от Чайковски, Лехар, Щраус, Калман, Пучини и Верди в осъществяване на солистите Мария Цветкова-Маджарова и Николай Моцов, дружно с оркестъра на Софийска филхармония и Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов " с диригент Славил Димитров.

В „ Мелодията на нощта “ на 1 юли магьосниците на импровизацията Антони Дончев и Теодосий Спасов, дружно с Валентин Геров, Радослав Славчев и Атанас Попов съградиха нов свят от към този момент познати мелодии и ритми, претворени в нови, от време на време непредвидени, само че всякога пленителни форми, картини и безредици, същински арабески от звуци във вечерния въздух под вековните дървета.

„ Нощ в Мадрид “ на 2 юли със своя заряд от южна пристрастеност и ритми, само че и изисканост, съумя да уплаши даже бурята, която заобиколи удивителните Quarto Quartet, чаровниците от вокален отбор Bella Voce и техните другари Николай Пеев и Виктор Трайков, които донесоха испански лъх в покрайнините на София с произведения от Турина, Албениц, Гранадос и прочие

„ Приказки за флейта “ и „ Приказки за обой “ от програмата детски просветителни концерти „ Фортисимо фамилия “ очароваха дребните палавници в една необикновена за тези концерти конюнктура. Малко странната самодива Ана Пападопулу, немирната флейтистка Цветелина Белева, смърфиетките Ангелина Гаврилова и Богдана Трифонова, вълшебният обой на Ясен Енчев и диригентите Найден Тодоров и Павел Златаров въвлякоха най-малката аудитория в изкусителни музикални завършения на зелената поляна измежду дървета и птици.

Стоян Павлов и Александър Цветков пък провокираха същински екстаз у малчуганите с екзотичните ударни принадлежности, които обикаляха детските ръце и разсъниха скритите в тях буйни ритми.

Очаква се идващото лято също да бъдат изнесени няколко концерта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР