Приключиха дните на здравето в Разлог. В града се проведоха

...
Приключиха дните на здравето в Разлог. В града се проведоха
Коментари Харесай

92 души се изследваха за хепатит в Разлог

Приключиха дните на здравето в Разлог. В града се организираха серия от проби за диабет и и хепатит B и С, които минаха при доста огромен интерес.
От общината оповестяват, че за диабет са се изследвали 42 души от града, а при 8 от тях стойностите са били високи. Един ден по-късно се организираха и тестванията за хепатит. При него са се изследвали 92 души.
" За следващ път се потвърди,че навременната диагноза и профилактика са в основата на положителното опазване на здравето. Д-р Тончев взаимно с Общината ще продължат самодейностите ориентирани към по - добра осведоменост и грижа на здравето ", разясняват от Общината.
Превенциите на " Дни на здравето " се организират в доста градове в страната и е част от обществено виновната активност на земеделското сдружение за подкрепяне на българското опазване на здравето и предварителна защита на най-уязвимите групи.
„ Следвайки социално-отговорната политика на компанията, желаеме да помогнем на по-възрастното население и всички искащи да получат безвъзмездна информация за положението на кръвното си налягане и кръвната захар “, разясниха от мениджмънта на компанията. От друга страна това икономисва време и средства на хората за проучване и посещаване на лечебни заведения, които постоянно са на отдалечено разстояние от селата.
Преди Разлог сходни дни се организираха в Сандански и Петрич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР