Приключи VII-ия Национален конкурс за поезия на името на „Добромир

...
Приключи VII-ия Национален конкурс за поезия на името на „Добромир
Коментари Харесай

Петя Цонева от Габрово спечели първо място в конкурса...

Приключи VII-ия Национален конкурс за лирика на името на „ Добромир Тонев “, за създатели до 45-годишна възраст. Организатори на състезанието, който се организира годишно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „ Хермес “, ПУ „ Паисий Хилендарски “, госпожа Тони Симидчиева и Туристическа организация „ Ана Травел “, с медийното партньорство на БНР - Радио Пловдив и Българска национална телевизия 2.

Комисията, в състава на която участваха Елена Тамамджиева – стихотворец, критик и преводач, Катя Стоилова – поетеса и Станислава Станоева - стихотворец и публицист прегледа и оцени постъпилите произведения на 40 създатели от цялата страна. Церемонията по награждаване се състоя тази събота в книжарница „ Хермес Централ “, обичаен хазаин на събитието.

Първата премия от 600 лева и грамота, обезпечени от Община Пловдив бе извоювана от Петя Цонева от Габрово.

Втората премия от 400 лева и грамота отиде при Гергана Атанасова от Казанлък.

Третата премия от 200 лева и грамота получи Василка Василева от Добрич.

Традиционната парична премия от 100 лева и грамота на Филологически факултет на ПУ „ П. Хилендарски” за поет- студент завоюва Миглена Цветкова от Русе.

Както всяка година бяха раздадени и специфични награди, обезпечени от сътрудници и спонсори на състезанието.

Специалната премия за млад стихотворец - 300 лева, обезпечена от Радио Пловдив завоюва Адриан Захариев от София.

Динко Динков от Бургас получи ваучер в размер на 70 лева за екскурзия по желание, обезпечена от Туристическа организация „ Ана Травел”.

Яна Монева от София завоюва вечеря и нощувка за двама в ресторанта на хотел „ Одеон” – Пловдив, обезпечени от Тони Симидчиева.

На 15 октомври, огромният пловдивски стихотворец Добромир Тонев щеше да навърши 62 години. Той си отиде през март 2001 година на 45 годишна възраст, оставяйки ни неповторимата си лирика.
тагове конкурс Добромир Тонев награди Петя Цонева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР