Приключи тридневната среща на лидерите на Северна и Южна Корея.

...
Приключи тридневната среща на лидерите на Северна и Южна Корея.
Коментари Харесай

Двете Кореи приключиха президентската среща на свещен връх

Приключи тридневната среща на водачите на Северна и Южна Корея. В последния ден Ким Чен-ун и Мун Дже-ин алегорично изкачиха свещения за корейците връх Пекту.

Най-високият връх на полуострова е в най-северната му част и на него южнокорейци не са стъпвали. Според митологията, в планината от небето се е спуснал бащата на създателя на първата корейска страна.

Преди заминаването си за Сеул южнокорейският президент съобщи, че Ким му е предал документално обръщение за американския президент. Мун Дже-ин и Доналд Тръмп ще се срещнат в понеделник.
Корея – без нуклеарно оръжие и на Север, и на Юг Лидерите на двете страни подписаха историческо спораузмение
„ Ким ми сподели, че се надява държавният секретар Майк Помпео скоро да посети Пхенян и в най-близко бъдеще да се провежда втора среща на върха сред него и президента Тръмп, с цел да се форсира процеса на освобождение от нуклеарно оръжие на полуострова”, сподели южнокорейският президент.

Лична среща със севернокорейския водач пожела и японският министър председател Шиндзо Абе. Днес той беше избран отново за началник на своята партия и ще бъде за трети следващ мандат началник на държавното управление в Токио.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР