Приключи третият и най-продължителен етап, продължил 18 дни, от участието

...
Приключи третият и най-продължителен етап, продължил 18 дни, от участието
Коментари Харесай

Фрегатата „Дръзки“ участва 18 дни в „Sea Guardian” на НАТО

Приключи третият и най-продължителен стадий, траял 18 дни, от присъединяване на фрегата „ Дръзки ” в интервенция на НАТО по морска сигурност в Средиземно море „ Sea Guardian ”, оповестиха от пресцентъра на Военноморски сили. По време на интервенцията „ Дръзки ” извърши, както поставените задания по наблюдаване на надводната конюнктура свързани с обезпечаване на сигурността на корабоплаването в региона, по този начин и по отработване на тактическото взаимоотношение в групата.

Дните на море са били натоварени и изпълнени с динамичност. Имало е приемане на гориво на ход – RAS от военния танкер „ Прометеус ” от Военноморски сили на Гърция. Проведени са на практика стрелби по морска цел.

Ежедневно са отработвани корабни учения по „ Борба за живучест ”, включващи битка с пожари, гърмежи и нахлуваща вода, тренировки по приемане и предаване на товари на ход и по отвесен прийом, овакантяване на кораба, инспекция на съществуването и избавяне на човек зад ръб.

В неделя и понеделник в пристанище Хайфа, Израел командването на фрегатата е взело участие в анализ на тактическата група в интервенцията „ Sea Guardian ”. В този интервал са извършени и координиращи срещи за уточняване на детайлите за присъединяване в идното взаимно обучение PASSEX с Военноморски сили на Израел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР