Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в квартал Крайморие.

...
Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в квартал Крайморие.
Коментари Харесай

Вижте докъде стигна строежът на лодкостоянката в Крайморие“

Приключи тежката строителна работа по новата лодкостоянка в квартал " Крайморие ". Община Бургас построи и пътя, осигуряващ достъп до оборудването. Остава монтирането на осветяване, което ще стартира през идната седмица. Нужни са довършителни действия по обслужващите здания. Трябва също по този начин да се слагат кнехтове, колонки за зареждане с ток и вода, както и да се инсталира понтон, който да усъвършенства паркирането вътре. Но красивият контур на лодкостоянката към този момент се вижда, оповестиха от община Бургас.

Новото оборудване не е пристанище и не е пригодено за яхти. То е предпазена лодкостоянка с 50-60 места за дребни плавателни съдове. Съоръжението е издигнато по искане на кварталното рибарско съдружие и е десетилетна фантазия на неговите членове. Именно те показаха като най-подходящо актуалното място, можете да видите по какъв начин изглеждаше заливчето преди.

Новата лодкостоянка ще предложи сигурност и комфорт на бургаските риболовци, само че тя носи и добавена туристическа стойност, защото има капацитета да се трансформира в едно от най-приятните места за разходка в " Крайморие ".

Според експерти, през идващите години оборудването ще способства за увеличение на кварталната плажна линия, както се е получило през 80-те години на предишния век с централния и северния бургаски плаж посредством построяването на буни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР