Приключи срещата между премиера Бойко Борисов и медицинските сестри, които

...
Приключи срещата между премиера Бойко Борисов и медицинските сестри, които
Коментари Харесай

След срещата с премиера: Медицинските сестри развалят палатковия лагер


Приключи срещата сред премиера Бойко Борисов и медицинските сестри, които стачкуват към този момент повече от денонощие пред Министерски съвет.

В знак на недоволството си медиците опънаха палатков лагер в Триъгълника на властта и обявиха, че няма да си тръгнат преди да се срещнат с министър-председателя. Те стачкуват за по-достойни условия на труд, промяна в системата и нов модел на финансиране на лечебните заведения.

Те упорстват още да се извърши заложеното възнаграждение в Колективните трудови контракти в бранш опазване на здравето – 950 лева

След траялия близо 2 часа диалог, те са се разбрали да се видят още веднъж през идната седмица, когато ще се подпише и Националният рамков контракт.

Медицинските сестри споделиха, че срещата е първа крачка и имат заричане, че експертите ще работят дружно с институциите. Палатковият лагер беше вдигнат минути след диалога.

Премиерът Борисов е заречен да се ускори контролът в бранша, откакто медицинските чиновници са декларирали пред него, че са принудени да пишат подправени пътеки и да дават подправени болнични.



На срещата с изключение на премиера, участваха и здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маринов, общественият министър Деница Сачева и вицепремиерът Томислав Дончев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР