Приключи следизборната кампания. Изборите приключиха днес, дано не влезем в

...
Приключи следизборната кампания. Изборите приключиха днес, дано не влезем в
Коментари Харесай

Росен Желязков: Надявам се чупливият политически разговор да донесе промяна

Приключи следизборната акция. Изборите завършиха през днешния ден, нека не влезем в нова предизборна изразителност. Политическият развой се отключи през днешния ден, влизаме и в конституционната процедура.

Това бе първият коментар на новия ръководител на Народното събрание Росен Желязков пред медиите.

Той самият нямал персонални пожелания за поста. Очакванията му са да проработи Народно събрание. 

Надявам се диалогът сред парламентарните групи да бъде градивен, тъй като обществото чака непоклатимост и сигурност и ние сме длъжни да отговорим на тези упования. Надявам се, че политическият диалог, колкото и трошлив да е той, може да докара до нещо по-различно от последните парламенти, разяснява ръководителят на Народно събрание.

Приоритетите, които Желязков изброи са: домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуален кодекс, законопроектите по ПВУ. По тях той не очаквал тежка политическа полемика и препирни. На въпрос за основния прокурор изясни, че е значимо да се съблюдава правилото на разделянето на управляващите.

Очакванията на хората са да преодолеем този стигматизшран в последните месеци разговор в посока решение на тези въпроси, добави той. Хората очаквали и дейности по сформирането на постоянен кабинет, който би могъл да реши тежките плоблеми в страната.

Животът на Народното събрание зависи от самия парламент, сподели шефът на Народно събрание. Но показа, че днешната полемика не го прави оптимист, че тонът ще е извънредно уравновесен.

Ако бъде импортиран план за решение за почивен ден в петък, както желаеха от Движение за права и свободи, той ще бъде прегледан, няма и непрекъснати комисии още, посочи Желязков. Можело обаче да има парламентарен надзор.

Ако е за дълго, ще го мисля - отговори Желязков на въпрос по какъв начин защитата на НСО, която по закон му се поставя като ръководител, ще промени живота му.

Снимка: Агнес Методиева 

 

 

                                                                                                        
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР