Приключи сделката по придобиването на Сосиете женерал експресбанк от Банка

...
Приключи сделката по придобиването на Сосиете женерал експресбанк от Банка
Коментари Харесай

Банка ДСК придоби окончателно „Експресбанк“

Приключи договорката по придобиването на ”Сосиете женерал експресбанк ” от Банка ДСК. До 2020 година ще завършат всички интеграционни процудури по документиране собствеността на унгарската Банка ОТП, част от която е Банка ДСК. Целият развой до окончателното му завършване ще се управлява от Виолина Маринова, основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.
Това бе оповестено от Шандор Чани, началник на Банка ОТП, който е дошъл особено за случая.

Предполага се, че цената по договорката е към 600 млн. евро. Това е сумата, с която в края на 2018 година е повишен капиталът на Банка ДСК. Оттук насетне купената банка ще се споделя Експресбанк.

Стана ясно също, че до привършване на всички процедури двете банки ще работят независимо, а клиентите им ще бъдат осведомени съответно за идните промени. Всъщност за клиентите нищо не се трансформира, ще се партнираме както до момента, съобщи Виолина Маринова. В новата обстановка част от досегашните 450 клона на групата ще бъдат затворени или преструктурирани. Става дума за доста дребни обитаеми места, където съществуването на два клона е несвоевременно.

Целта е да бъдем най-голямата банка в България, - уточни Шандор Чани. Обединението на двете институции ще измести Уникредит Булбанк от първото място по активи и ще затвърди лидерската позиция на Банка ДСК в потребителското банкиране.

Банка ОТП имала желание, в случай че се отвори опция, да придобие още една банка в България. Това обаче е план за бъдещето, а не сега.

До края на 2019 година Банка ОТР ще придобие още 3 банки в района. В Албания, Сърбия и Словения. Групата ОТР стартира своята активност в района през 2001 година с банки в Словакия, България, Хърватия, Сърбия, Украйна, Русия и Черна гора. Групата участва към този момент в девет страни, нейни клиенти са над 18 млн души.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР