Приключи реставрацията на Плевенската панорама със средства от кампанията "Ние

...
Приключи реставрацията на Плевенската панорама със средства от кампанията "Ние
Коментари Харесай

Плевенската панорама е реставрирана за първи път

Приключи реставрацията на Плевенската гледка със средства от акцията "Ние обичаме България ", проведена от огромна комерсиална верига, оповестиха уредниците.

Извършена е реституция и консервацията на художественото платно в зала "Панорама ". Извършено е и разчистване и възобновяване на предметния проект. Дейностите са изпълнени в рамките 45 дни. Подобна активност е осъществена за първи път, откогато е издигнат обектът.

Националната акция "Ние обичаме България " е стартирала през 2016 година по самодейност на комерсиалната верига в поддръжка на значими исторически монументи и естествени забележителности, които са част от 100-те национални туристически обекта, нуждаещи се от възобновяване или поддръжка.

През 2018 година е подкрепена Плевенската гледка с включването на хиляди българи, които са дарили средства, закупувайки билети за благотворителния концерт в зала "Арена Армеец ". Заедно с други съпътстващи действия, общо са събрани 78 449, 94 лева, показват уредниците.
"Щастливи сме, че за следващ път виждаме резултатите от "Ние обичаме България " - една акция, която потвърди, че може да дава нов живот на значими български обекти. Радваме се, че сме част от толкоз стойностна идея ", разяснява изпълнителният шеф на компанията Норберт Мисбрандт.

"Художественото платно в панорамната зала е един от най-впечатляващите детайли в Панорамата и се радваме, че с помощта на акцията ще успеем да го съхраним за идващите генерации. Тази реституция беше нужна и сме щастливи, че се случи с поддръжката на толкоз доста българи. Сърдечно благодарим на всички, които се включиха в самодейността ", съобщи Емилия Зорнишка - шеф на Регионалния военноисторически музей - Плевен.

В рамките на акцията "Ние обичаме България ", с изключение на Панорама "Плевенска епопея 1877 година ", са подкрепени още два значими български признака - Паметникът на свободата на връх Шипка (през 2016 г.) и Мадарският конник (през 2017 г.).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР