Приключи ремонтът на операционна зала в отделението по детска хирургия

...
Приключи ремонтът на операционна зала в отделението по детска хирургия
Коментари Харесай

Правят музей за историята на варненска болница

Приключи ремонтът на операционна зала в отделението по детска хирургия във варненската болница „ Света Анна “, оповестиха от лечебното заведение.

Годишно през отделението минават приблизително към 1000 деца от цяла Източна България. Около 600 от тях минават през оперативни интервенции. Единствените отделения с сходен профил са в София и Пловдив. Община Варна обезпечи 60000 лв. за ремонта. Средства бяха обезпечени и от донори.

Модернизирането на незабавната болница на българския Североизток стартира преди 6 години. За това време са ремонтирани, реновирани и осъвременени всички клиники и отделения в някогашната Окръжна болница – от фасадите до санитарните пространства, разчистени са територията на комплекса от остарели и рискови здания и стартира преобразяването на парковата зона.

Година преди 145-ия рожден ден на МБАЛ „ Света Анна “, който е следващата година, управлението на лечебното заведение стартира събирането на историята на лечебното заведение. Данните и обстоятелствата, които ще бъдат установявани със съдействието на историци, ще се трансфорат във пиедестал на експозицицията в бъдещия Музей на МБАЛ „ Света Анна “, за който има подготвен абстрактен план и следва обезпечаването на средства за основаването му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР