Приключи ремонтът на научно-изследователския кораб Академик, съобщи за БНР проф.

...
Приключи ремонтът на научно-изследователския кораб Академик, съобщи за БНР проф.
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на научно-изследователския кораб Академик



Приключи ремонтът на научно-изследователския транспортен съд „ Академик ”, заяви за БНР проф. Снежана Мончева - шеф на Института по океанология. В късния следобяд корабът ще отплава с екип от Института за нови изследвания на Черно море:

Корабът сполучливо съумя да получи всички документи, които са нужни за прекосяване на петгодишния съсловен ремонт. Не мога да кажа обаче, че в границите на тези средства на кораба е осъществен ремонт на всичко, което е належащо. Акцентът беше върху тези съставни елементи, които наложително би трябвало да минат узаконяване. Очакваме през днешния ден вечерта корабът да тръгне на експедиция, сподели проф. Мончева.

Любчо Панайотов от две години е старши-помощник на „ Академик ", само че целият му живот е обвързван с морето. Той сподели:

Стана един доста добър ремонт. Ние сме общо взето експерти. Животът ни е минал по корабите. Не е имало подобен ремонт до момента. Готови сме да тръгнем на експедиция до полюса - до който кажете, до него ще отидем. Корабът е подготвен.

Очаква се след 10 дни екипът, който отпътува с „ Академик ", да е подготвен с първите данни за екологичното положение на Черно море.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР