Приключи развода на най-богатия човек в света, собственика на Амазон

...
Приключи развода на най-богатия човек в света, собственика на Амазон
Коментари Харесай

Джеф Безос финализира развода си, съпругата му получава 38,3 милиарда долара

Приключи развода на най-богатия човек в света, притежателя на Амазон Джеф Безос, написа Ройтерс. Съдия в предградие на Сиатъл завърши процедурите и крайната цена на раздялата е 38,3 милиарда $. Джеф Безос се разведе със брачната половинка си Макензи, с която бяха женени 25 години. Тя получава голямата сума в акции от компанията на Безос Амазон.


Договорката е известна от април, когато Безос сподели, че ще даде 4 % от акциите на най-големия онлайн магазин за продажби на дребно на своята брачна половинка след раздялата.

Двамата бяха оповестили в взаимно известие в Туитър през януари, че се развеждат.

Джеф Безос резервира 12 % от акциите за себе си. Те са на стойност 114,8 милиарда $, която го оставя на първото място измежду най-богатите хора на света.

Макензи Безос сподели, че откакто акциите станат нейни, тя ще резервира собствеността, само че ще преотстъпи на Джеф правото да гласоподава от нейно име в ръководството на компанията.

През май Макензи Безос се закани, че ще даде половината си благосъстояние за щедрост, присъединявайки се към акцията на мултимилиардера Уорън Бъфет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР