Приключи разследването на катастрофата с Лютви Местан, при която загина

...
Приключи разследването на катастрофата с Лютви Местан, при която загина
Коментари Харесай

Адв. Димитров: Лютви Местан е виновникът за катастрофата

 Приключи следствието на злополуката с Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе. Инцидентът стана на 14 април 2019 година край разклона на село Загорско.

" Обвинен съм не тъй като съм отговорен, а тъй като се споделям Лютви Местан. Нося в себе си тежки подозрения, че прокуратурата не се управлява от правото, а от осъществяване на политическа поръчка ", сподели през вчерашния ден водачът на ДОСТ в изявление за " Тази заран ".

Днес в bTV беше юристът на фамилията, което се движи в другия автомобил по време на случая.

" За да бъде Юсеин Тефик притеглен като обвинен, би трябвало да има директна причинно следствена връзка сред неговото противоправно държание и настъпилия резултат, а точно гибелта на неговата щерка. Такава връзка няма. Дори да се е движел с позволената скорост, нарушавайки възбраната на знак СТОП, господин Местан е предизвикал гибелта на детето ", акцентира адв. Николай Димитров.

Той беше безапелационен, че неговият клиент не е същинският извършител на злополуката. Според него на клиента му е повдигнато обвиняване единствено тъй като се споделя Юсеин Тефик.

" Ако беше министър, взел участие в случай с детето си, тогава нямаше да му се повдигне обвиняване на него. Ако политиците си позволяват проблемите по някакъв различен метод, то това не следва да рефлектира върху естествените хора ", съобщи юристът.

Той изясни, че Тефик не е правил тежки нарушавания на пътя - получавал е фишове и има единствено 4 наказателни постановления за превишена скорост в границите на шофьорския си стаж от 16 години. Той сподели, че неговият автомобил се ръководи и от други.

" Не му е отнета книжката, има опит да се отнеме. В момента апелираме постановлението и считаме, че ще бъде сполучливо ", добави той.

" Защитата на другия обвинен се е домогнала до това да получат над 10 разновидността на пресмятане при експертизите. Така е вярно да се прави, само че във всички вариации отговорността е на господин Местан, че не се е съобразил ", продължи адв. Димитров.

Той посочи, че умрялото дете е имало столче и не е било с колан. Според него и да е било обезопасено с колан, гибелта е щяла да настъпи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР