Приключи проверката по случая с починалия 3-годишен Александър. Министърът на

...
Приключи проверката по случая с починалия 3-годишен Александър. Министърът на
Коментари Харесай

Няма пропуски в лечението на починалото 3-годишно дете


Приключи инспекцията по случая с умрелия 3-годишен Александър. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев получи окончателния отчет от инспекцията, която разпореди на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ /ИАМН/ за гибелта на детето.

В Министерството на здравеопазването постъпиха и констативните протоколи както от инспекциите в лечебните заведения СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев “, УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ и УБ „ Лозенец “, по този начин и в практиката на персоналния доктор на детето. Всички получени от ИАМН отчети – два предварителни и един финален, както и съпътстващите протоколи, самостоятелни експертизи и документи от хода на инспекцията, ще бъдат предоставени на Прокуратурата, която също се сезира по случая. Целта е да бъде оказано цялостно подпомагане на способените органи в хода на следствието.

Окончателният отчет удостоверява повода за гибелта на детето – тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни солидни кръвоизливи в белите дробове), породена от вирусна зараза, при която са зародили и спомагателни затруднения – тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна непълнота в надбъбречните жлези. Последните са от значително значение за извънредно бързото развиване на заболяването. Проверката на ИАМН не е установила пропуски в диагностично-лечебния развой. С оглед приключването на инспекцията на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ в трите лечебни заведения, от през днешния ден шефовете на лечебните заведения са върнати на работа. Припомняме, че Ананиев назначи инспекция на три столични лечебни заведения, през които детето е минало преди да почине. По думите на родителите дългото очакване за банкет в болница е било съдбовно за детето им. Д-р Елена Георгиева, която е приела детето в педиатрията, съобщи, че не системата, а болестта е умъртвило момченцето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР