Приключи проверката, която беше разпоредена от Районната прокуратура в Силистра

...
Приключи проверката, която беше разпоредена от Районната прокуратура в Силистра
Коментари Харесай

Прокуратурата установи хулигански действия спрямо спешен медик в Силистра

 Приключи инспекцията, която беше разпоредена от Районната прокуратура в Силистра след случай с доктор от МБАЛ в Силистра и бащата на пациент. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 325 от Наказателен кодекс, откакто при инспекцията са открити задоволително данни за безчинство. 

Както заяви пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна преди време, в среднощ на 16 юни тази година сред татко на десетгодишен пациент и дежурния доктор от незабавния център на МБАЛ – Силистра зародил случай. Детето било доведено в незабавния център от своя татко поради недоволства за болежка в очите.

Родителят бил помолен да изчака 4 минути, преди детето да бъде прегледано от дежурния доктор, защото по това време се правила наложителната стерилизация в болничното заведение поради пандемията от COVID-19. Това провокирало гнева и недоволството на бащата, който почнал да ругае и наскърбява дежурния доктор. На другия ден в болничното заведение дошъл и дядото на детето, който траял с обиди по адрес на лекаря.

По случая управлението на МБАЛ в Силистра сезирало Българския лекарски съюз, сигнализирана била и Районната прокуратура в града. Прокуратурата е солидарна с позицията на болничното заведение и БЛС, че е неприемливо сходно държание на пациенти по отношение на лекари. Безопасността и спокойствието на медиците би трябвало да бъде обезпечено, в това число и с защита на болничното заведение за да не се позволяват повече обстановки, в които животът и здравето на лекарите да бъдат застрашени.    

По досъдебното произвеждане ще бъдат разпитани участниците и очевидците на този неприличен случай и ще бъде назначена техническа експертиза на видеозаписа от камерите в болничното заведение, които са конфискувани. След преценка на събраните обстоятелства и условия Районната прокуратура ще реши дали да притегли към наказателна отговорност отговорния за случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР