Приключи протестът край Благоевград без инциденти. От полицията съобщиха,че организаторите

...
Приключи протестът край Благоевград без инциденти. От полицията съобщиха,че организаторите
Коментари Харесай

Протестът край Благоевград приключи без инциденти след над пет часа блокада на пътя за Гърция

 2fcddd14345f100fdf0cda8fc30abf25 Приключи митингът край Благоевград без произшествия. От полицията оповестиха,че уредниците са овладяли протестиращите и пътя за Гърция към този момент е отворен. От органите на реда са подхванати дейности по организация на придвижването.

Пет часа и половина продължи блокадата на пътя край Благоевград.

Над хиляда души се разпалиха против „ общественото ликвидиране на българския народ “,както обявиха уредниците на протеста. Гражданите затвориха шосето в 13,15 часа при полигона край Благоевград.

„ На хората им писна да бъдат лъгани, мачкани и унижавани от ръководещите. Тук сме, с цел да ни чуят и да спрат общественото ликвидиране на българския народ, да престанат да бъркат в джоба на най-бедните.

Искаме да се преразгледа новият налог върху транспортните средства, да се анулира проектонаредбата за увеличената застраховка „Гражданска отговорност“ и упорстват заплатите на висшите държавни служители и народните представители да се обвържат с минималната работна заплата.

Организаторът на митинга – Александър Стамболийски, ръководител на Съюза на транспортните служащи, даде ултиматум на ръководещите от една седмица, в която да се съобразят с настояванията на хората, в противоположен случай ще се желае оставката на цялото държавно управление.

Стотина петричани пък блокираха пункт Кулата и там също се образува километрична опашка, няколко жители легнаха на ж.п.релсите в град Петрич и стопираха придвижването на влаковете. Парализирани останаха за часове съществени пътни артерии в района. В Разлог над 200 души стачкуваха против идно 20% нарастване на цената на водата в Пиринско и цените на горивата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР