Приключи пресконференцията в Перник, на която кметът на града Станислав

...
Приключи пресконференцията в Перник, на която кметът на града Станислав
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: Обявихме бедствено положение в Перник

Приключи конференцията в Перник, на която кметът на града Станислав Владимиров заяви, че в общината ще бъде оповестено бедствено състояние. На него участва министърът на стопанската система Емил Караниколов като представител на държавното управление.

Станислав Владимиров, кмет на Перник: Току що завърши второто съвещание на спешния щаб. Обявихме бедствено състояние. Основната цел е за осъществяване на незабавни, неотложни възстановителни работи. Г-н Караниколов е към този момент тук на терен дружно с държавната компания " Монтажи ", които ще стартират още от през днешния ден строително-монтажни действия за довеждането на по-голямо количество вода в язовир " Студена ". Знаете притокът на язовир " Студена " е извънредно невисок, оттокът е относително огромен макар водния режим, който сме въвели, по тази причина се постановат незабавни спешни действия, които да усилят притока към язовир " Студена ". Сондажи, уреди с прихващането на водоизточници, които да бъдат пренасочени непосредствено към язовир " Студена ", знаете инж. Русев също има един проект за деяние, който е извънредно на ниска цена, надяваме се да се окаже ефикасен - той включва източването на води от пещерите, довеждането и хващането на спомагателни притоци, които да бъдат ориентирани към язовир " Студена ". Това са дейностите, които ще бъдат подхванати от през днешния ден.
Относно митингите в Перник кметът сподели, че е обикновено всички да са гневни.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: По-скоро към този момент би трябвало всички ние да се обединим за дейностите, които би трябвало да създадем, за довеждането на повече вода в язовир " Студена ". Да, всички сме гневни, само че това не мисля, че ще ни помогне с тази обстановка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР