Приключи подписка от публично предлагане на акции във връзка с

...
Приключи подписка от публично предлагане на акции във връзка с
Коментари Харесай

Фонд за недвижими имоти България увеличи капитала си с 27 млн. лева

Приключи подписка от обществено предложение на акции по отношение на нарастване на капитала на "Фонд за недвижими парцели България " АДСИЦ - София, оповестиха от сдружението. Последният ден е бил на 13 август. Решението за издаване на нови акции бе взето от съвета на шефовете на 20 април. Целта е акумулираните парични средства да се влагат в строителството на нова офис постройка с 35 хиляди кв. м разгъната застроена повърхност, която ще се намира в "София тех парк ". Тя ще бъде издигната върху земя учредено право на градеж в интерес на фонда, намиращо се в "Зона 2 ". По план постройката ще има 16 хиляди кв. м подземна част и 35 хиляди кв. м надземна част.

Дружеството за вложения в недвижими парцели закупи този имот през май 2016 година против 9.7 млн. лв.. Големината на терена, върху който е отстъпено правото на градеж, е 8140 кв. метра. Освен постройката, вложителят се е заел и с оформлението на зелените площи към нея. Ключово условие е 30% от офисите в бъдещата постройка да се отдадат чартърен на компании, които се занимават с изследователска и развойна активност. Новата постройка в "София тех парк " ще коства 33 млн. евро, като "Фонд за недвижими парцели България " ще употребява лични средства, банков заем и приходите от нарастването на капитала.

От препоръчаните 20 150 000 броя елементарни безналични акции на сдружението, с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 1.90 лв., са записани и действително заплатени общо 14 491 925 акции. Внесени по набирателната сметка са 27 534 657.50 лв., с което се надвишава минималното условие за триумф на емисията. Предстои регистриране на нарастването на капитала на сдружението в Търговския указател.

Подписката е протекла без усложнения и разногласия, означават от "Фонд за недвижими парцели България " АДСИЦ.

За полугодието сдружението регистрира 9% растеж на приходите до 3.3 млн. лева и чиста облага от активността в размер на 1.8 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР