Приключи първият етап на проекта за създаване на карта на

...
Приключи първият етап на проекта за създаване на карта на
Коментари Харесай

София вече има карта на местата за култура

Приключи първият стадий на плана за основаване на карта на местата за просвета в Столична община. Тя се създава от общинското дружество " Софпроект " в съдействие с Дирекция " Култура " на Следствен отдел към окръжна прокуратура и Сдружение НеФормално.

Картата е налична в Географска информационна система портала на Оперативна програма " Софпроект " ТУК . Предназначена е да послужи на всички жители, организации, компании и институции, които възнамеряват организацията на своите събития и акции. За тяхно улеснение е предоставена информация за регламента и изискванията за прилагане на пространствата, както и координати за връзка със притежателите им.

На този стадий картата демонстрира единствено откритите пространства за просвета. Това са към 100 обекта, измежду които подиуми, игрища, площади, паркове, градинки и други. При стартирането ѝ се отварят две образни полета. Вляво на екрана са ситуирани фотоси на обекти според от мащаба на картата, който потребителят е избрал. Вдясно се намира самата карта, която демонстрира местоположението на местата за просвета, както и най-близките до тях спирки на градски превоз, метро и трафопостове.

При избор на обект от фотография или точка от картата се появяват още визуализации и подробна информация за него. Тя включва региона, собствеността (лице за контакт, телефон за връзка, имейл), брой места за фенове (седящи и правостоящи), съществуване на сцена (форма, размер, настилка), козирка (над сцената и над местата за зрители), екран, спомагателни пространства (съблекалня, гардеробна или други). За облекчение на потребителите най-важната информацията за обектите е изведена на напред във времето в пиктограми, изобразяващи съществуването на електричество, водоснабдяване, тоалетна и паркинг.

За изработването на първия стадий от картата са употребявани данни, предоставени от Дирекция „ Култура ", Дирекция " Зелена система ", 24-те районни администрации на Столична община и Направление „ Архитектура и градоустройство ".
Вторият стадий от осъществяването на плана планува картата да бъде допълнена и надградена с информация за закритите места за просвета в границите на Столична община. Очаква се тя да бъде изцяло приключена при започване на 2021 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР