Приключи оценката на подадените в Община Мездра заявления за интерес

...
Приключи оценката на подадените в Община Мездра заявления за интерес
Коментари Харесай

Приключи оценката на подадените в Община Мездра заявления по процедура „Енергийна ефективност в периферните райони-3“

Приключи оценката на подадените в Община Мездра заявки за интерес и финансова помощ (ЗИФП) от сдружения на притежатели по процедура за асортимент на планове BG16RFOP001-2.003 „ Енергийна успеваемост в периферните райони-3 “, Приоритетна ос 2 „ Подкрепа за енергийна успеваемост в опорни центрове в периферните райони” на Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, оповестиха от локалната администрация.
В инструкции период - 20 февруари 2020 година, ЗИФП подадоха 39 сдружения на притежателите (СС). Комисия, избрана в одобрената от кмета на община Мездра Процедура за оценка на подадените заявки, прегледа, оцени и класира подадените ЗИФП, за включването на многофамилни жилищни здания в плануваните за кандидатстване планови оферти на Община Мездра по горната процедура в границите на допустимия финансов запас.
В резултат на осъществената инспекция на подадените заявки, комисията позволи до финансова и техническа оценка 37 Секретен сътрудник и в профил заради липса на съществуване на административно сходство две Секретен сътрудник - Секретен сътрудник „ Хемус “, ул. „ Христо Ботев “ №4 и Секретен сътрудник „ Димитър Благоев 2 “, ул. „ Ал. Стамболийски “ №104-106.
Класирането на позволените Секретен сътрудник е осъществено според изискванията на Процедурата за оценка на подадените ЗИФП, по низходящ ред, като при съществуване на идентичен брой точки са регистрирани описаните в процедурата и поредно прилагани условия, на които се дава приоритет:
1. Сгради, строени по промишлен прийом: ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно-повдигани плочи); ЕПК (едроплощен кофраж);
2. Сгради с по-голям брой независими обекти;
3. Сгради с по-висок % енергийно икономисване по данни от показания енергиен сертификат;
4. Сгради, при които се чака по-голям индикатор понижаване на излъчванията на въглероден диоксид (CO2).
Комисията предлага Община Мездра да изготви оптимално избраните по тази процедура планови оферти, а точно „ не повече от три броя “, като за включване в тях се дефинират здания по реда на класирането им, до привършване на избрания по Процедурата за асортимент на планове „ Енергийна успеваемост в периферните райони-3 “ оптимален финансов запас.
Предвид избрания оптимален финансова запас, комисията предлага в трите планови оферти, с които ще кандидаства Община Мездра, да бъдат включени първите 7 здания в осъщественото класиране, а точно:
1. Секретен сътрудник „ Каравелов 31 “ с адрес: ул. „ Любен Каравелов “ №31, получило 137 т. (при оптимален брой точки 187);
2. Секретен сътрудник „ Оптимистите “, ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №8 - 134 т.;
3. Секретен сътрудник „ Леденик 3, ул. „ Христо Ботев “ №76 “, ул. „ Христо Ботев “ №72-74-76 - 125 т.;
4. Секретен сътрудник „ Блок 1, вх. А-Г “, ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №35 - 125 т.;
5. Секретен сътрудник „ Мездра, ул. „ Ал. Стамболийски “ №132, бл. 4 “, ул. „ Ал. Стамболийски “ №132, бл. 4 -125 т.;
6. Секретен сътрудник „ Искър “, ул. Христо Смирненски “ №70-72, ул. „ Ал. Стамболийски “ №9 - 125 т.;
7. Секретен сътрудник „ Железничар “, ул. „ Св. Патриарх Евтимий “ №4 - 120 т.
На база осъщественото класиране, комисията предлага на кмета на община Мездра да подписа контракт със съответните сдружения, според приложенията в Насоките за кандидатстване по пример.
В период до 21 април 2020 година Община Мездра ще кандидатства пред Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година с оптимално избраните по тази процедура три планови оферти, в които ще бъдат включени първите 7 здания в осъщественото класиране. Проектните оферти на Община Мездра ще се конкурират с тези на останалите 27 общини от четвърто равнище на националната полицентрична система.
Кои планови оферти, подадени от въпросните общини, ще бъдат утвърдени за даване на безплатна финансова помощ, ще реши Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година
С протокола от работата на комисията, избрана в одобрената от кмета на община Мездра Процедура за оценка на подадените заявки, можете да се запознаете на:
http://download.mezdra.bg/uploads/2020/04/SKM_C554e20040213200.pdf
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР